Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi gol iz zaleđa

Dinamo torpedirao Split za finale Kupa, četiri gola Hodžića

Modri su u prvoj utakmici stvorili prednost koju će teško ispustiti u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa na Maksimiru je Dinamo pobijedio Split sa 6:0 i praktički zakoračio u finale koje će se 31. svibnja igrati u Varaždinu.

Modri su protiv pretposljednje momčadi HNL-a krenuli vrlo žustro, sa željom da što prije postignu pogodak i olakšaju si posao stvaranja kapitalne prednosti za revanš.

Odolijevao je Split punih 25 minuta, a onda je zabio Ante Ćorić, iz nove sumnjive situacije koja je svirana u korist Modrih svega tri dana nakon nevjerojatnog penala kojeg im je Damir Batinić dosudio za pobjedu u Vinkovcima.

Sammir je pronašao Domagoja Antolića koji je zavrnuo na drugu stranu prema Ćoriću, a ovaj nije imao težak posao. Međutim, ostaje pitanje je li mladi Dinamov veznjak bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kad mu je Antolić uputio loptu.

Četiri minute kasnije Splitov napadač Sandro Ugrina krenuo je sam na vratara Modrih Danijela Zagorca, ali je pomoćnik signalizirao zaleđe što je izazvalo prosvjede gostiju.

Brazilac Guilherme vrlo dobar

Dinamo je povećao prednost u 37. minuti. Zimsko pojačanje Modrih, Marcos Guilherme, ubacio je s desne strane pred gol gostiju gdje je Armin Hodžić spretno reagirao i pogodio od stative za 2:0.

Guilherme i Hodžić su bili glavni protagnosti i kod Dinamovog trećeg i četvrtog gola. Kod trećeg je Brazilac pucao, lopta se od prečke odbila do Jurendića koji je htio glavom spustiti za svog vratara, ali uposlio je Hodžića koji iz blizine pogađa.

U 66. minuti je Guilherme centrirao, a Hodžić glavom pogodio za 4:0.

Krasnu akciju Modrih u 78. minuti je Ćorić okrunio pogotkom, da bi Hodžić u 81. sam izborio i realizirao jedanaesterac za konačnih 6:0.

Uzvrat koji se igra 14. ožujka u Parku mladeži bit će samo formalnost.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider