Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na Maksimiru

Derbi: Dinamo slavio golom u sudačkoj nadoknadi, Hajduku se osvetili brojni promašaji!

Dinamo je pobijedio Hajduk rezultatom 2:1 u vrlo dobrom derbiju na Maksimiru....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi Dinama i Hajduka imao je još jednu šokantnu završnicu. U 19. kolu Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama pobijedili Hajduka s 2-1 (1-1) pogotkom El Hilala Soudanijaa u zadnjim trenucima susreta. Hajduk je propustio veliku priliku za pobjedu nakon sedam godina na Maksimiru jer su gosti promašili velik broj odličnih prilika za potpuni preokret.

Incident uoči derbija: 'Mamićevci' verbalno napali čelnike Hajduka!

Bio je to derbi odigran u gotovo nemogućim uvjetima, po gustoj magli koja se spustila na stadion Maksimir, no igrači obiju momčadi su pružili odličan i kvalitetan nogomet. Odluka je pala u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, no do pobjede je mogao i Hajduk, koji je bio više nego ravnopravan protivnik.

Dinamo je poveo već u 5. minuti nakon udarca s kuta Machada Čileanac Junior Fernandes je ostao potpuno sam i glavom s pet metara postigao zgoditak. U 17. minuti Hajduk je izjednačio nakon efektne akcije koju je Mijo Caktaš okončao udarcem u sami kut vrata domaćina. Caktaš je u posljednjim trenucima prvog dijela imao najbolju priliku, ali je njegov volej s deset metara završio visoko iznad vrata.

Hajduk mogao slaviti nakon 7 godina, a onda šok u 94.

U 49. minuti Tin Sven Sušić je pokušao iznenaditi Eduarda, no pucao je tik pored desne vratnice, da u 57. minuti isti igrač bio ispred vratara Dinama koji blokira njegov udarac. U 62. minuti Alžirac Soudani je pokušao "škaricama", a u 69. minuti su Splićani propustili još jednu veliku šansu. Nikola Vlašić je proigrao Marka Bencuna koji ne uspijeva prebaciti Eduarda. Soudani je u 74. minuti uputio prizemni udarac, kojeg vratar Kalinić brani, a sjajne intervencije vratara u drugom dijelu nastavio je na suprotnoj strani Eduardo koji je uspio obraniti udarac Vlašića.

U 90. minuti je isključen igrač Hajduka Jefferson, da bi Fernandes u sudačkoj nadoknadi upropastio dobru priliku šutem daleko iznad vrata. I kada se očekivalo da će i treći ovosezonski sraz dviju najpopularnijih hrvatskih momčadi biti okončan remijem, doslovce u posljednjim trenucima susreta Fernandes prebacuje dloptu do Soudanija koji volejem s šest metara zakucava loptu pod gredu za pobjedu Dinama.

Tko je zaslužio pobjedu u derbiju?

Ukupno glasova:

Dinamo je preuzeo vodstvo na ljestvici s istim brojem bodova (39) kao i Rijeka, dok je Hajduk ostao treći s 35 bodova.

Pred 10.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Vučemilović iz Osijeka.

Strijelci: 1-0 Fernandes (5), 1-1 Caktaš (17), 2-1 Soudani (90+4)

Crveni karton: Jefferson (Haj, 90)

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider