Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gavranović presudio

Dinamo opet pobijedio Astanu i osigurao europsku jesen: Slijedi obračun za Ligu prvaka!

Hrvatski prvak je i u uzvratu protiv najbolje kazahstanske momčadi upisao pobjedu.

Dinamo je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka s 1:0 pobijedio Astanu i s ukupnih 3:0 prošao dalje, u play-off Lige prvaka gdje ga čekaju prvaci Švicarske Young Boysi. Za Modre je najvažnija spoznaja da su ovom eliminacijom Kazahstanaca osigurali jesen u Europi jer ako i ispadnu od Young Boysa, igrat će u jednoj od skupina Europske lige.

Hrvatski je prvak rutinski sačuvao prednost ostvarenu prije tjedan dana u glavnom gradu Kazahstana. Iako nije pokazivao preveliku ambicioznom u napadačkoj fazi igre, Dinamo je u potpunosti kontrolirao događanja na terenu te gosti iz Astane nisu pronalazili način kako ozbiljnije zaprijetiti Danijelu Zagorcu na vratima Dinama.

U prvom poluvremenu Dinamo je u dva navrata imao dobre situacije pred suparničkim golom, no udarac Izeta Hajrovića s vrha kaznenog prostora u 18. minuti Ivan Erić je uspio skrenuti u korner, dok je Arijan Ademi iz dobre pozicije u 43. minuti sa sedam-osam metara poslao loptu daleko preko gola.

Gosti su u prvih 45 minuta stvorili samo jednu situaciju pred domaćim golom, ali udarac Jange glavom sa 10-ak metara prošao je pored gola.

Početak drugog poluvremena počeo je novom prilikom Astane, ali je Henriquez sa 16 metara iskosa pucao ravno u Zagorca. Dinamo je odgovorio u 57. minuti nakon lijepe kombinacije Amera Gojaka i Gavranovića udarac sa 16 metara oprobao je Dani Olmo no bio je neprecizan.

Vratar Dinama Zagorac istaknuo se u 68. minuti kada je odličan udarac Majevskog s više od 20 metara koji je išao pod gredu izbio u korner.

Gavranović majstorski pogodio

Dinamo je poveo u 74. minuti kada je ubačaj Marina Leovca sretno stigao na glavu Marija Gavranovića, a ovaj je preciznim udarcem glavom svladao Erića.

Astana se umalo spasila poraza u Zagrebu u sudačkoj nadoknadi kada je Kabananga odličnim udarcem sa 30-ak metara pogodio prečku.

Dinamo će u 4. pretkolu igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Bernu, dok je uzvrat 28. kolovoza u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider