Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne smije se ponoviti'

Šuker za Dnevnik Nove TV odgovorio na pitanje 'je li moguće da Hrvatsku izbace s EURA?'

Nakon skandala koji se dogodio na stadionu Poljud u Splitu za vrijeme utakmice Hrvatska - Italija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine, gost Dnevnika Nove TV bio je predsjednik Hrvatskog Nogometnog Saveza Davor Šuker...

* Sami ste rekli kako je ovo napad na Hrvatsku, složit ćemo se, a što sad država mora napraviti?

"Nogomet je veselje, nogomet je fešta. Imali smo toliko kvalitetnih igrača na terenu, a o rezultatu nitko ne govori. Utakmica će biti označena s kukastim križem. Ostat će u povijesti države, u povijesti hrvatskog nogometa, u povijesti europskog nogometa da je utakmica označena s kukastim križem. Moramo napraviti sve što možemo i tražimo od Hrvatske da istraži i privede odgovorene".

* Hoće li za Hrvatsku biti političke štete?

"Pa sigurno. Samo dok sam putovao od Splita do Rijeke dobio sam puno poziva. Ljudi koji su to napravili sigurno ne vole Hrvatsku i ništa im nije sveto. Nakon toliko dana otvorenih treninga na kojima je bilo i djece, ovo je uistinu napad, teroristički čin i nadam se da ćemo dobiti počinitelje".

* HNS je bio domaćini i organizator, no može li se uopće i kako osigurati. Što je realno HNS mogao napraviti?

"HNS je poduzeo sve. Napravili smo sve što su od nas tražili. Pojačali smo prilaze igralištu i vidjet ćemo koliko snimaka imamo od prvog pa sve do posljednjeg treninga. Pogledat ćemo snimke i nadam se da ćemo nakon istrage imati počinitelje".

* Policija traga za počiniteljima, no što biste vi tim huliganima koji crtaju kukaste križeve na travnjaku gdje igra repreznetacija poručili?

"Skrenuli su s puta i ovu situaciju trebamo iskoristiti da kažemo kako je to sramotno, osuđujuće i da napravimo sve što treba da se ovakvim stvarima stane na kraj. Ovo se više nikada ne smije ponoviti, a mi ćemo i dalje igrati po cijeloj Hrvatskoj i bit ćemo pravedni".

* Što bi poručili mladima koji dođu na stadion i skandiraju 'za dom spremni'?

"Osuđujemo".

* Može li se razgovarati s huliganima?

"Vidli ste koliko smo im dali prostora posljednjih godina u medijima. Oni su to dobro iskoristili. Oni znaju djelovati između zakona. Kod nas nema čvrstih i oštrih zakona. Zašzo naši huligani dobivaju kaznu za napada na izbornika od dva dana u zatvoru i 500 kuna i on je heroj u državi?".

* Očito nam slijedi još jedna u nizu kazni. Zna li se hoće li biti riječ o novčanoj ili postoji mogućnost oduzimanja bodova?

"Moguće je i izbacivanje iz natjecanja. Oduzimanje bodova je realnija opcija, no i izbacivanje je opcija".

* I za kraj nam recite ostaje li li HNS pri tome da hrvatske reprezentacija i protiv Bugarske 10. listopada igra na Poljudu kao što je i dogovoreno?

"Prepustit ćemo Izvršnom odboru to u ponedjeljak. U budućnosti će se igrati u Splitu i to je najbitnije".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider