Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometna lekcija

VIDEO Atletico zgazio Real, gol i asistencija sjajnog Mandžukića!

Uragansku utakmicu u gradskom derbiju odigrao je Atletico...

Atletico Madrid je sa 4:0 pobijedio Real i zakomplicirao borbu za naslov prvaka.

FOTO Mandžukić za GOL.hr: Neću biti zadovoljan ako ne postignem svoj cilj!

Čitava utakmica bila je jednosmjerna ulica, u kojoj je momčad Diega Simeonea očitala lekciju nogometa Ronaldu, Baleu i društvu. Očito je za Real preveliki hendikep bio izostanak ozlijeđenih Modrića, Ramosa i Jamesa...

Atletico je u utakmicu krenuo furiozno i već u 14. minuti stigao do prednosti. Nakon centaršuta s desne strane Mario Mandžukić je lijepo spustio loptu, a Portugalac Tiago je opalio s ruba šesnaesterca i probio Casillasa za vodstvo domaćih!

Četiri minute prije tog pogotka ozlijedio se ponajbolji veznjak Atletica Koke, a zamijenio ga je 20-godišnji Saul Niguez, koji vjerojatno prilikom ulaska u igru nije ni slutio da će odigrati najbolju utakmici u dosadašnjoj karijeri i u stilu zakoračiti na veliku pozornicu.

U 18. minuti je upravo Niguez isporučio najljepši trenutak na utakmici, kada je okrenut leđima golu zabio za 2:0 nakon dodavanja Siqueire. Lijevi bek Atletica došao je s loptom do gol-aut linije i onda vratio povratnu za mladog španjolskog reprezentativca koji majstorski pogađa.

I do kraja prvog dijela Atletico je bio opasnija i konkretnija momčad, a Real je mogao biti zadovoljan sa samo dva gola minusa na odmoru, što dovoljno govori o prezentaciji gostiju.

Domaćini su nastavili u visokom ritmu dok se Real tražio cijelo prvo poluvrijeme. Pokušao je Ancelotti uvođenjem Jesea umjesto Khedire promijeniti tijek stvari, ali nije uspio, a sredinom nastavka definitivno je pala odluka o pobjedniku. Ubacio je Turan, Saul Niguez nadskočio svog čuvara i glavom idealno asistirao Antoineu Griezmannu kojemu nije bilo teško pogoditi prazna vrata. Igrala se 67. minuta i bilo je jasno da se ovako bezidejni Real neće vratiti...

Da i četvrta lopta završi u mreži gostiju pobrinuo se Mandžukić u 89. minuti, pogodivši glavom nakon što ga je odličnim centaršutom pronašao Fernando Torres.

Za Real je cijelu utakmicu i to jako loše odigrao vodeći strijelac lige Cristiano Ronaldo.

Real je i dalje vodeći s 54 boda, a Atletico se s 50 bodova izjednačio s drugoplasiranom Barcelonom, koja u nedjelju igra s Athletic Bilbaoom.

Uvjerljive domaće pobjede su upisali Levante i Villareal. Villareal je s 2:0 porazio Granadu i došao na šesto mjesto ljestvice, dok je Granada pretposljednja, 19. Do ovog kola fenjeraš Levante s 4:1 je slavio protiv Malage i pobjegao s dna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider