Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Situacija nije dobra

'Uvijek vjerni' traže ostavku Šukera, Mateša: Ne znam gdje je

Veliku krizu koja potresa hrvatski nogomet komentirao je i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kazao je kako je očito da situacija u našem nogometu nije dobra, ali pozdravio želju za poboljšanjem komunikacije između HNS-a i Hajduka. No, ujedno i priznao da ga čudi Šukerovo izbjegavanje javnosti, te kako si on to ne bi dopustio u njegovoj situaciji.

"A mislim, čudi me... Nije zapravo ni bitno da li me čudi. Bitno da je onaj zaključak koji je mene interesirao ipak donesen: spustimo loptu na zemlju, što bi se reklo nogometnim rječnikom, otvorimo dijalog", poželio je Zlatko Mateša.

Ali, biste li vi sebi dozvolili, u situacija kada ne daj Bože dođe do velike krize u Olimpijskom odboru, da ne budete ovdje?

"Teško! Ali nemojmo to uzimati kao... Ja ne znam gdje je gospodin predsjednik, niti je to moj posao."

Nije njegov posao jer HOO nema nikakvu nadležnost nad HNS-om, a nema ni volju ni instrumente da bi se to u budućnosti promijenilo: "Mi ne možemo o tome odlučivati, ali moram reći, ako gledamo kakva su kretanja inače u svijetu, sve ide u prilog sve većoj autonomiji nacionalnih saveza i međunarodnih federacija."

Mateša se zalaže za dijalog, iako Zdravko Mamić i dalje drži je "neodigravanje utakmice jedan najdrskiji, najbezobrazniji čin koji se dogodio u povijesti hrvatskog nogometa".

"Ha, njegovi stavovi su njegovi statovi. Ja mislim čak da mi ne možemo biti u situaciji da kompletnu nogometnu organizaciju ili sve nogometne djelatnike poistovjećujemo sa stavovima jednog čovjeka."

A valu nezadovoljstva radom HNS-a u četvrtak se priključila i službena udruga navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni. Zahtijevaju ostavku Davora Šukera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider