Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije prekržio Kranjčara

Utakmice istine za Kovača: 'Neki se igrači nisu držali dogovora'

Hrvatska reprezentacija okuplja se pred važnu kvalifikacijsku utakmicu s Bugarskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku u petak čeka jedna od najtežih utakmica kvalifikacija za Euro. Susret u Sofiji s Bugarima bit će jedan od ključnih u borbi za prve dvije pozicije u skupini koje izravno vode u Francusku. Izbornik Niko Kovač danas je održao press konferenciju i napokon odgovorio na neka neodgovorena pitanja oko popisa reprezentativaca.

Na okupljanju neće biti ozlijeđenog Šime Vrsaljka, a Modrić, Olić i Perišić stižu naknadno. Osim Vrsaljka, ozljeda srećom nema. No, na popisu nema Kranjčara, Badelja, Schildenfelda

''Računam na Kranjčara. Vratio se u QPR i pratimo njegovo stanje. Na SP-u nije bio jer nije bio spreman. Previše pričamo o onima kojih nema. Krenuli smo u proces pomlađivanja. Sada su tu Lešković, Jedvaj…''odgovorio je Niko Kovač.

A Kovač nema odgovor za poziciju zadnjeg veznog igrača na koju upotno gura kreativca Ivana Rakitića. Možda je kapetan Legije Ivica Vrdoljak moguće rješenje?

''Pratimo Vrdoljaka, ali nemamo problema na toj poziciji. Hrvatska igra nogomet s igračima koji znaju graditi igru'', rekao je Kovač i bojasnio to imenima popit Xabija Alonsa, Schweinsteigera, Modrića, Rakitića, Prila..

Jedan od nogometaša na koje Kovač najozbiljnije računa je i Andrej Kramarić, prvi strijelac HNL-a koji igra u sjajnoj formi.

''Konkurira za prvih 11, no moramo vidjeti kako će to sve izgledati. Imamo svoj stil, ali nećemo zanemariti ni suparnika'', rekao je izbornik i rekao ponešto i o Bugarskoj.

Bugarska će biti pravi ispit, idemo na teško gostovanje. Ondje nas čeka težak protivnik i vruća atmosfera. Bit će to velik izazov. Oni su ozbiljni i kvalitetni. Nisu bili na velikom natjecanju 10 godina. Imaju nekoliko igrača u ruskoj ligi, a Ludogorec igra Ligu prvaka. To je ključna utakmica u kojoj mi na startu želimo napraviti 'break'.''

Koji je hrvatski igrač trenutno u najboljoj formi?

Ukupno glasova:

''Dečki znaju da je to ključna utakmica. Izvući pozitivan rezultat na gostovanju je velika stvar. Moramo se dobro pripremiti fizički i mentalno pa ako pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede.''

Kovača su novinari pitali kako komentira kritike nakon loše igre protiv Malte.

''Sve to mora biti na jednom normalnom nivu. Samokritičan sam i ne bježim od kritika, ali ja sam taj koji odlučuje.''

Također, priznao je kako protiv Malte to nije izgledalo dobro, a razlog je...

''Neki se igrači nisu držali dogovora, ali ne bih sad o tome tko je bio.''

Hrvatska u petak, 10. listopada igra s Bugarskom, a sljedećeg ponedjeljka (13.10.) dočekuje Azerbajdžan u Osijeku. Hrvatska je kvalifikacije počela pobjedom protiv Malte, dok su Bugari slavili u Azerbajdžanu, a Italija u Norveškoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider