Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pročitajte priopćenje

Upravni sud odbacio tužbu Dinama: 'Velika pobjeda članova kluba'

Upravni sud odbacio je tužbu GNK Dinama na odluke sportske inspekcije i presudio u korist članova kluba, stoji u priopćenju Inicijative Zajedno za Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi Dinama koji traže mogućnost biranja vodstva kluba na slobodnim izborima dobili su još jednu pravnu bitku. U ovom slučaju radi se o odbacivanju tužbe kojom je Dinamo pokušao osporiti nadležnost sportske inspekcije ne bi li izbjegao usklađivanje djelovanja kluba sa zakonom i prethodno dobivenim tužbama članstva kluba.

Priopćenje Inicijative 'Zajedno za Dinamo':

''Iako se uprava kluba svim silama pokušavala izboriti da nadležnost nad evidentno nelegalnim poslovanjem i djelovanjem GNK Dinamo pripada Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagrebu koji je sve ove godine žmirio nad kršenjima prava nas kao članova, sudbena vlast pokazala se zadnjom branom pravde i demokracije te je odbacila tužbu kao neosnovanu.

Ovo je velika pobjeda nas kao članova i svih onih koji žele da Dinamo postane ono što bi po zakonu i trebao biti - udruga svih svojih članova, a ne nikad privatizirani privatni klub nekolicine poslušnika i rođaka Zdravka Mamića.

Sada je red na klubu da se do 29. veljače, kako mu je propisano zadnjom odgodom, uskladi sa zakonitošću i da sportska inspekcija prestane s davanjem odgoda i mogućnosti da se ignoriraju njihova rješenja
Kao i u nedavnom priopćenju, još jednom pozivamo Sportsku inspekciju da prestane pogodovati GNK Dinamo dajući im beskrajne odgode i mogućnost ignoriranja njihovog rješenja uz komična objašnjenja poput onog kako u klubu nisu u mogućnosti održati skupštinu. Višegodišnja kršenja članskih prava svih članova udruge nisu nešto što smo više spremni tolerirati.

Ukoliko se u najkraćem roku ne dogodi uvođenje zakonskog prava članova, bit ćemo prisiljeni pozvati kompletno članstvo GNK Dinamo da se pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta utabori i tamo čeka dok god se ta odluka ne sprovede.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider