Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vruća atmosfera

Upozorenje iz Skoplja za igrače i navijače Dinama: 'Jako će se prevariti ako…'

Dinamo uskoro kreće u novu europsku sezonu gostovanjem kod Vardara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva dana nakon finala Eura već počinje nova sezona za hrvatskog prvaka. Dinamo 12. srpnja gostuje u Skoplju kod bivšeg protivnika iz nekadašnjem države, Vardara. U makedonski klub uložio je ruski biznismen Sergej Samsonenko, ali Dinamo je i dalje veliki favorit u 2. pretkolu Lige prvaka.

Jedan od najboljih makedonskih nogometaša svih vremena, ubojito lijevo krilo čiji su centaršutevi pogađali napadače u trepavicu, Vasil Ringov (61), bivši je igrač skopskog kluba, a imao je i Ringov je imao i kratkotrajnu zagrebačku epizodu – došao je u Dinamo u ljeto 1983., no zadržao se samo do Božića iste godine...

''Došao sam kao pojačanje šampionskoj generaciji, mnogo se od mene očekivalo. Međutim, bilo je to turbulentno razdoblje u Dinamu i očito sam došao u pogrešno vrijeme. Otišao je trener Miroslav Blažević, koji je inzistirao na mom dolasku, mnoge su se stvari promijenile i ja se u svemu tome nisam baš najbolje snašao i vratio sam se u Skoplje.''

Ringov danas živi u Skoplju, bavi se marketingom i posve je izvan nogometa...

''Odavno sam se maknuo, a sad su mi već i godine na leđima. Moje je vrijeme prošlo. No pratim nogomet...''

Ždrijeb u 2. pretkolu Lige prvaka spojio je Vardar i Dinamo – kakav je današnji Vardar?

''Nešto se pokušava napraviti iako je za uspjeh u nogometu, osim novca, potrebno i vrijeme! Prije dvije godine klub je preuzeo ruski bogataš Sergej Samsonenko, uložio novac i Vardar dominira makedonskim nogometom. Ali to nije mjerilo snage Vardara, svake se sezone očekuje iskorak u Europi. Dinamo je svakako iskusniji i opipljivi je favorit iako će na igračima Vardara biti veliki pritisak jer mnogo očekuju od europske sezone. Ovo je Vardaru svakako najteži i najgori ždrijeb, no siguran sam da će se boriti do zadnje minute i Zagrepčanima neće biti lako. Posebno ne u prvoj utakmici u Skoplju, kad bi i navijači bodrenjem trebali pomoći makedonskom prvaku. Iako je Dinamo favorit, Zagrepčani će se jako prevariti shvate li olako momčad Vardara'', smatra Ringov.

Sedloski na klupi Vardara

Trener Vardara bivši je dinamovac Goce Sedloski, to bi mogla biti prednost makedonskog prvaka, jer Goce dobro poznaje plave?

''Može Goce biti najbolji taktičar i motivator na svijetu, ali sve se ipak rješava na terenu! Možeš ti pričati što hoćeš, upoznati igrače s manama i vrlinama suparnika, crtati po ploči... Ali na kraju treba istrčati na travnjak i pokazati što znaš! A tu je Dinamo u velikoj prednosti, Dinamo ima kudikamo bolje pojedince'', kaže Ringov.

Ima li Vardar nekog ekstratalenta, nekog mladog makedonskog igrača o kojem bi uskoro mogao brujati nogometni svijet?

''Ne! Nažalost, nema nijednog takvog igrača. Općenito se, nakon Gorana Pandeva, u makedonskom nogometu nije pojavio nijedan izvanserijski talent. I to je naš veliki problem.''

Osvrnuo se Ringov i na navijačke izgrede u Francuskoj i mogući takav scenarij u Skoplju.

''Francuska se policija prema huliganima ponaša poput dadilje, a s ovom našom nema šale, bude li samo i naznaka nereda, policija će sve to srediti! “Cakum-pakum”, huligani se u Skoplju neće dobro provesti'', upozorava Ringov i na kraju ističe:

''Nadam se da će moj prijatelj Marko Mlinarić doći u Skoplje, jedva ga čekam ugostiti!''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider