Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje je granica?

United zbog Mourinhove opsesije ruši svjetski rekord: 100 milijuna za stopera?!

Novo loše izdanje obrane Crvenih vragova ponovno je potaknulo špekulacije o pojačanju za taj dio momčadi u zimskom prijelaznom roku.

Kalidou Koulibaly (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi vikend, stare boljke – ne odveć kreativna ofenziva i tragikomične reakcije obrane Manchester Uniteda.

Crveni vragovi na gostovanju kod ove sezone očajnog Southamptona odigrali su 2:2 i sada su na učinku od čak 23 primljena gola u prvih 14 kola Premierlige, što im se nikad prije nije dogodilo.

Za klub poput Uniteda poražavajući je podatak kako su primili najviše golova od prvih 15 momčadi na ljestvici Premierlige. Njihova 23 pogotka izgledaju "kriminalno" u usporedbi sa 17 koje su primili Wolverhampton, Crystal Palace i Leicester, ili s 19 Watfordovih i Newcastleovih, naročito ako se uzme u obzir koliko su novca potrošili.

Promašio s Lindelofom i Baillyjem

Jose Mourinho već se dulje vrijeme žali kako mu nedostaje kvalitetan branič, odnosno kako mu čelnici kluba ne daju novac za pojačanja u srcu obrane, zaboravljajući da su upravo na njegovo inzistiranje dovedeni i Victor Lindelof i Eric Bailly, za ukupno više od 70 milijuna eura.

Sad su njih dvojica bili ozlijeđeni pa je bio prisiljen u središnjicu obrane postaviti Scotta McTominayja, koji je po vokaciji veznjak. I to nije izgledalo dobro.

Stoga se, pišu engleski mediji, Mourinho ponovno okrenuo prema Napulju. Meta je Kalidou Koulibaly, sjajni senegalski stoper za kojeg će engleski velikan ponuditi Napoliju astronomskih 90 milijuna funti, što je nešto iznad 100 milijuna eura. Ako se ovaj transfer realizira, Koulibaly će nadmašiti Virgila van Dijka i postati najskuplji branič u povijesti nogometa.

Koulibaly je prije nekoliko mjeseci potpisao novi ugovor s Napolijem u trajanju do 30. lipnja 2023. godine, ali s obzirom na sjajne partije koje pruža, teško da će još dugo ostati podno Vezuva.

Ne sumnjamo da će kontroverzni Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis znati unovčiti senegalskog reprezentativca koji je za samo osam milijuna eura kupljen od belgijskog Genka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider