Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real, Juve i PSG čekaju

United ide u bespoštedni rat: Spremni izgubiti milijune, ali ne misle odustati

Mjesecima se već kuha situacija na Old Traffordu. I ne nazire joj se kraj...

David De Gea brani udarac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok Ole Gunnar Solskjaer razmišlja o rezultatskim izazovima koje ga čekaju - nastavku sezone u Premierligi i dva ogleda četvrtfinala Lige prvaka s Barcelonom - u Manchester Unitedu jedan gorući problem i dalje nije riješen.

Riječ je dakako o Davidu de Gei, jednom od najboljih svjetskih vratara kojemu uskoro (30. lipnja) istječe ugovor s Crvenim vragovima. Doduše, United ima opciju da aktivira produljenje na još jednu sezonu, do 30. lipnja 2020. godine, što će sigurno i učiniti.

To im je dodatni adut u pregovorima koji su odavno ušli u slijepu ulicu jer Španjolac traži veliku povišicu u odnosu na ono što sad zarađuje.

De Geina trenutna godišnja plaća iznosi 12 milijuna eura (milijun eura mjesečno), a u novom ugovoru traži astronomskih 20 milijuna eura po sezoni.

Strah od domino-efekta

Naravno, United mu tu želju ne želi ispuniti jer se boji domino-efekta u svlačionici. Ako na to pristanu, pojavili bi se i ostali igrači sa znatno većim potraživanjima, a ugovori bi onda odletjeli u nebo i to tek ne bi imalo nikakvog smisla.

Zasad uspijevaju držati kontrolu i, prema posljednjim napisima engleskih medija, ne misle odustati.

De Gei i dalje nude novi ugovor, ali ne s plaćom od 20 milijuna eura godišnje koliko on traži već nešto manjom. Nadaju se da će pristati potpisati, a ako ih odbije, spremni su odbiti sve ponude koje će u ljetnom prijelaznom roku za njega stići, držati ga da brani cijelu iduću sezonu i u ljeto 2020. ga pustiti da ode besplatno, bez odštete.

Real, Juve i PSG

Tri kluba koji su najzainteresiraniji su Real Madrid, Juventus i PSG. Poznata je već opsesija predsjednika Florentina Pereza time da jedinica Reala bude Španjolac, a od De Gee boljeg nema. S druge strane, Juventus i PSG traže dugoročno rješenje među vratnicama i De Gea se u tu priču, s 30 godina koliko će navršiti 2020., idealno uklapa...

Ova tri navedena kluba će u ljeto pokušati dovesti De Geu i ponuditi Unitedu odštetu, ali na Old Traffordu je plan da ih odbiju i ostave De Geu još jednu sezonu. United će tako pokazati zube, ali i izgubiti nekoliko desetaka milijuna eura...

David De Gea brani udarac (Foto: AFP) David De Gea brani udarac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider