Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Njega nema, a pitanja se množe

VIDEO Umjesto o domaćim problemima, Šuker govorio o svojoj karijeri

Predsjednik nogometnog saveza, Davor Šuker, napokon je nastupio u javnosti. I to u tajlandskom Bangkok postu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Daleko od zime, što klimatski, što prema raspoloženju domaće javnosti, nekad najbolji strijelac Svjetskog nogometnog prvenstva, zabio si je još jedan autogol. Umjesto o domaćim problemima govorio je o tome kako vidi svoju karijeru u Fifi i o prijateljstvu sa svojim tajlandskim mentorom - Worawijem Makudijem. Čovjekom koji je pod istragom zbog korupcije.

I dok je nama Davor Šuker i dalje nedostupan, bio je vrlo razgovorljiv tajlandskom kolegi. U intervjuu za Bangkok post saznali smo da je predsjednik na Tajlandu iz dva razloga. Ekshibicijska utakmica nogometnih legendi, te suradnja s tamošnjim nogometnim savezom. Logično je upitati se kakve su to, očito dobro skrivene tajne, koje tajlandski nogomet može otkriti Hrvatskoj?

Paaa...nikakve...ali Šuker smatra da mu tajne može otkriti predsjednik tamošnjeg nogometnog Saveza i član izvršnog odbora Fife - Worawi Makudi.

''Nadam se da ću postati član Izvršnog odbora Fife u budućnosti. Još sam mlad i mogu učiti od gospodina Worawija. Nadam se da će gospodin Worawi i dalje ostati član Izvršnog odbora Fife", izjavio je Šuker za Bangkok post.

A mi se nadamo da predsjednik HNS-a ipak neće učiti od gospodina Woravija. Naime, prošlog je tjedna protiv njega pokrenuta istraga u vezi s korupcijom u Fifi, a problem je glasanje za domaćinstva svjetskih prvenstava 2018. i 2022. No, to nije sve. Makudi je i navodno, s doniranih milijun dolara, kamp reprezentacije sagradio na svojoj zemlji, preprodavao je darovane ulaznice od Fife za Svjetsko prvenstvo te isključio struju na kongresu tajlandskog Saveza kad je shvatio da može izgubiti.

Iako su svi nedužni dok im se ne dokaže krivnja, dobar prijatelj Davora Šukera nalazi se u vrlo nezgodnoj situaciji. Nažalost, korupcija i razne malverzacije sve se češće vežu uz Fifu pa treba biti oprezan pri odabiru prijatelja i mentora.

Bangkok Post piše kako će u ožujku Vatreni gostovati u prijateljskom susretu na Tajlandu. Ukoliko je to točno, Niko Kovač sigurno će biti oduševljen što bi nakon kvalifikacija s Norveškom trebao letjeti na drugi kraj svijeta da bi igrao sa 144. reprezentacijom Fifine ljestvice. Predsjednik Šuker bi se s Tajlanda, navodno, trebao vratiti ovog vikenda. A pitanja za njega samo se množe.....

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider