Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opetovani incidenti

UEFA zbog rasizma kaznila Steauu, Debrecen, Maribor i Čihuru

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je četiri kluba zatvaranjem jedne tribine na sljedećoj utakmici u eurokupovima zbog rasističkih ispada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovoga puta na udaru UEFA-e našli su se rumunjski prvak Steaua, mađarski Debrecen i slovenski Maribor, te gruzijski predstavnik koji se natjecao u Europskoj ligi Čihura.

Steaua će morati zatvoriti dvije tribine svog stadiona na uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv kazahstanskog Aktobea u srijedu zbog opetovanih rasističkih incidenata u prethodnom pretkolu protiv norveškog Stromsgodseta prošlog mjeseca.

Debrecen i Maribor također su kažnjeni zbog incidenata koji su se dogodili u utakmicama 2. pretkola, a kako su oba sastava bili domaćini u prvim utakmicama 3. pretkola Lige prvaka, ova će se kazna primijeniti na njihovim prvim sljedećim domaćim dvobojima.

Čihura će morati zatvoriti tribinu na kojoj se okupljaju njezini "ultrasi" u četvrtak kada će u uzvratnom susretu 3. pretkola Europske lige ugostiti azerbajdžanski Baku, a zbog incidenata na utakmici 2. pretkola protiv Bursaspora. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider