Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ramos opet spasitelj

VIDEO Real 'slomio' Sevillu nakon velike drame: Sjajni golovi i potezi

Real Madrid je u europskom Superkupu pobijedio Sevillu 3:2 golom Carvajala u 119. minuti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši madridskog Reala pobjednici su europskog Super kupa nakon što su u norveškom Trondheimu pobijedili Sevillu sa 3-2 (1-1, 2-2) nakon produžetka.

Treći Hrvat u Juventusu: Dva igrača Reala zamjene za Pogbu

Za oba kluba je to bilo peti finale europskog Superkupa, a Sevilli i treće uzastopno. Realu je ovo treći naslov u Superkupu, nakon 2002. i 2014. Andalužani su tako postali prvi klub koji je igrao tri finala uzastopce, ali je sva tri i izgubio, a jedini naslov imaju iz 2006.

Španjolskim klubovima je to bio sedmi naslov u posljednjih osam godina, te ukupno 14 put. Rekorderi su Barcelona i Milan sa po pet naslova.

Europski prvak je poveo u 21. minuti sjajnim pogotkom Marca Asensija koji je sa 25 metara pogodio rašlje Sevillina gola. Pobjednik Europske lige je izjednačio u 40. minuti golom Franca Vazqueza, a potpuni preokret se dogodio u 73. minuti kada je Jevhen Konopljanka realizirao jedanaesterac za vodstvo andaluzijskog sastava. Kazneni udarac je skrivio Sergio Ramos srušivši Vitola. Ipak, Reak je u sudačkoj nadoknadi golom Sergija Ramosa izborio produžetak.

U 93. minuti Kolodziejczak je isključen zbog dva žuta kartona, a brojčanu nadmoć Real je uspio iskoristiti na samom kraju kada je Dani Carvajal nakon sjajnog solo-prodora u 119. minuti pogodio za konačnih 3-2.

Real je nastupio bez ozlijeđenog Cristiana Ronalda, a produženi odmor su dobili Gareth Bale, Toni Kroos i Pepe. Napad 'Kraljevskog kluba' su predvodili Lucas Vazquez, Alvaro Morata, te mladi Marco Asensio koji je zadnje dvije sezone proveo na posudbi u Mallorci i Espanyolu. Mateo Kovačić je započeo od prve minute i igrao je do 74. minute kada ga je zamijenio James Rodriguez, dok je Luka Modrić ušao u i gru u 66. minuti.

Velikih promjerna u sastavu u odnosu na prošlu sezonu doživjela je i Sevilla. Dosadašnji trener Unai Emery je preselio u PSG, a s njim je otišao i ponajbolji igrač Krychowiak. Kevin Gameiro je novi član Atletico Madrida, a Ever Banega je preselio u milanski Inter. Novi trener je bivši čileanski izbornik Jorge Sampaoli, a kao pojačanja su stigli Kranevitter, Sarabia i Vietto.

REAL MADRID - SEVILLA 3-2 (1-1, 2-2)

TRONDHEIM. Lerkendal stadion - 20,000 gledatelja, Sudac: Milorad Mažić (Srbija)

STRIJELCI: 1-0 Asensio (21), 1-1 Vazquez (40), 1-2 Konopljanka (73-11m), 2-2 Sergio Ramos (90+3), 3-2 Carvajal (119)

REAL MADRID: Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovačić (od 74. James), Casemiro, Isco (od 66. Modrić) - Vazquez, Morata (od 62. Benzema), Asensio

SEVILLA: Rico - Pareja, Carrico (od 51. Rami), Kolodziejczak - Iborra (od 75. Kranevitter), Kiyotake, Vazquez, Vitolo, N'Zonzi - Ferreira, Vietto (od 67. Konopljanka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider