Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrući četvrtak

UEFA spriječila invaziju Torcide, u Zagreb stižu brojni navijači PAOK-a!

Zanimljiv će biti ovaj četvrtak u kojem će tri hrvatska kluba igrati 2. pretkolo Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk, Rijeka i Lokomotiva dan nakon Dinama nastavljaju odnosno počinju s europskim dvobojima. Hajduk putuje na slovenski dio Jadrana, u Koper, dok nešto južnije, u Rijeku, stiže škotski Aberdeen. U Zagrebu pak u Kranjčevićevoj ulici Lokomotiva dočekuje grčki PAOK kojeg od ove sezone vodi bivši trener Hajduka Igor Tudor.

Osim nogometnih zanimljivosti, ima tu i pregršt navijačkih informacija koje treba znati. Armada će posljednji ili ipak pretposljednji put bodriti svoju Rijeku na staroj, legendarnoj Kantridi. Na privremeni stadion na Rujevici klub se želi preseliti već od nedjelje kada u 2. kolu HNL-a gostuje Slaven Belupo. No, možda će ipak trebati više vremena za dovršenje sjajnog malog stadiona od pet tisuća mjesta koji će biti dom Rijeke do izgradnje nove Kantride. Armada će se u četvrtak ili nedjelju opraštati od svog doma.

Zna što se što znači PAOK

U četvrtak u grad stiže velik broj škotskih navijača, ali s fanovima Aberdeena ne bi trebalo biti zle krvi. Isto ne vrijedi za dolazak navijača PAOK-a u Zagreb. Svi znamo što se dogodilo prije pet ogdina kada su huligani iz redova BBB-a napali i bakljama zapalili autobus s 'prijateljima kluba'. Tada su gostovanja između Dinama i PAOK-a bila zabranjena, što sad nije slučaj.

Iz Lokomotive su nam potvrdili kako su gosti iz Soluna tražili veći broj karata za stadion u Kranjčevićevoj ulici pa će ovo biti utakmica visokog rizika. Naravno, razlog su više nego dobre veze navijača PAOK-a i Partizana čiji navijači bi također mogli stići s Grcima u Zagreb.

Torcide je više od kapaciteta stadiona

U obližnji slovenski Koper moglo bi se u četvrtak sjatiti nekoliko stotina navijača Hajduka. Spominje se i brojka od preko tisuća navijača koji na krilima euforije zbog derbija i blizine slovenskog primorskog grada žele gledati novu utakmicu Hajduka. No, problem je što stadion u Koperu prima svega 2600 gledatelja, a UEFA je zabranila postavljanje montažne tribine koja bi primila još koju tisuću gledatelja.

Hajduk je za svoje navijače tako dobio tek oko 120 ulaznica što je najmanje pet puta manje od potražnje. No, mnogi u Sloveniji misle kako bi Splićani svejedno mogli imati veliku podršku na malom stadionu jer bi navijači Bijelih iz Slovenije i Istre mogli pokupovati ulaznice namijenjene domaćinima.

Očekuje nas vrlo vrući navijački utorak s tri zanimljiva gostovanja, Hrvata u Sloveniji te Grka i Škota u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider