Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji u prošloj sezoni

UEFA skratila izbor: Messi, Ronaldo ili Van Dijk - tko će naslijediti Modrića?

Najbolji će biti proglašen 29. kolovoza na ceremoniji tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski nogometni savez (UEFA) u četvrtak je objavio kako su među trojicom igrača nominiranih za nagradu za Igrača godine po njegovom izboru Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Virgil van Dijk (Liverpool). Netko od njih trojice će naslijediti Luku Modrića koji je prošle godine dobio nagradu s 313 bodova, 90 više od Ronalda.

UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine te je Cristiano Ronaldo svaki put dosada bio nominiran, a tri je puta dosada bio i pobjednik (2014., 2016., 2017.).

Messi je dva puta proglašavan najboljim igračem godine u izboru UEFA-e (2011., 2015.), dok je Van Dijku ovo prva nominacija.

No, upravo Van Dijk ima najviše izgleda za osvajanje ove nagrade jer je bio među najzaslužnijima što je Liverpool osvojio naslov prvaka Europe, dok je proglašen i za najboljeg igrača engleske Premierlige kako po izboru stručnjaka tako i po izboru igrača.

Za igračicu godine nominirane su tri igračice Lyona, Ada Hegerberg, Lucy Bronze i Amandine Henry.

UEFA će nagrade za najbolje u prošloj sezoni dodijeliti tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu 29. kolovoza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider