Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez trunke ljudskosti

UEFA sankcionirala Guardiolu: Hladni birokrati iz Nyona!

Sramotan potez UEFA-e! Španjolski trener minhenskog Bayerna Pep Guardiola sankcionira je jer je na konferenciji za novinare nosio majicu s natpisom "JusticiaParaTopo"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o podršci novinaru Jorgeu Lopezu, koji je preminuo u prometnoj nesreći za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. Lopez se vozio u taksiju kada je na njegov prijevoz naletio ukradeni automobil. Okolnosti pod kojima je Lopez poginuo još nisu razjašnjene i stoga na majici piše: "Pravda za Topa". Guardiola se pridružio velikoj kampanji koja traži istragu slučaja u kojem je poginuo jedan od najznačajnijih sportskih novinara Južne Amerike.

"Svatko tko sportske manifestacije koristi za nesportske poteze bit će kažnjen", stoji u UEFA-inom pravilniku.

Kada je saznao za UEFA-inu sankciju Guardiola je rekao:

"Prošli tjedan mi je obitelj dala ovu majicu. Jutros sam se probudio i znao sam da ću je nositi na konferenciji", rekao je španjolski stručnjak.

Prijatelj preminulog novinara bio je trener Atletico Madrida Diego Simeone, koji je još prošloga ljeta napisao:

"Nije bio samo sjajan novinar, već i veliki prijatelj".

Najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi posvetio je polufinalnu pobjedu Argentine na Svjetskom prvenstvu upravo 'Topo' Lopezu.

"Ova je pobjeda za tebe, mog prijatelja. Veliki zagrljaj tvojoj obitelji i snaga da prođe kroz ovo teško razdoblje".

Ispred transparenta "JusticiaParaTopo" pozirali su nogometaši Barcelone i Atletica u prvenstvnoj utakmici ovog siječnja, FIFA je na svojoj službenoj stranici izrazila sućut obitelji preminulog novinara, no UEFA je ovaj potez Guardiole vidjela kao 'pogrešku', te ga zbog toga sankcionirala...

O kakvoj se sankciji radi tek ćemo saznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider