Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO UEFA: Samo jedna utakmica HNL-a sumnjiva

Tresla se brda, rodila se samo jedna utakmica. Zasad ništa od velike afere u hrvatskoj nogometnoj ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krizni sastanak UEFA-e na kraju se pokazao preuveličanim. Iako se špekuliralo o čak 14 sumnjivih utakmica HNL-a, UEFA je prstom pokazala na jednu, najvjerojatnije onu između Zadra i Hajduka na koju je jedan turski državljanin uplatio veću svotu novca.

Za Novu TV iz Nyona se javio prvi pravnik HNS-a Vladimir Iveta, koji je predstavljao savez zajedno sa Srebrićem i Brlekovićem.

'UEFA i devet pozvanih nacionalnih saveza dali su zajedničku izjavu. Zasad se spominje tek jedna sumnjiva utakmica u Hrvatskoj. Možda budu kasnije spomenute još neke, ali i ne moraju. Radi se dakle tek o jednoj utakmici, no ne mogu vam reći kojoj.'

Iveta je naglasio kako je sve u rukama njemačke policije. 'Istraga se vodi u Bochumu i iznad je UEFA-e i nacionalnih saveza, jer se radi o organiziranom kriminalu. Mi smo dobili malo informacija, ali prenijet ćemo ih našoj policiji.'

I baš kad smo pomislili da će UEFA početi rješavati stvari koje je trebao davno riješiti Vlatko Marković, dogodilo se upravo ono što je sam najavljivao - tresla se brda...

Njemačka policija, po riječima Ivete, još tjednima neće davati nove informacije o namještanjima u europskom nogometu, no istraga će biti velika. Morat ćemo pričekati 2010. godinu kako bi saznali tko je sve namještao utakmice po Hrvatskoj.

No na sastanku je UEFA objavila imena 5 klubova koji su sumnjvi za namještanje utakmica pod UEFA-inom ingerencijom, dakle u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Na popisu su albanski klubovi Tirana i Vllaznia, latvijski Dinaburg, slovenski Interblock i mađarski Honved. Njih se sumnjiči za namještanje sedam utakmica u kvalifikacijama europskih kupova, u razdoblju od 16. srpnja do 6. kolovoza ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider