Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problem su i kartoni

UEFA potvrdila istragu zbog rasizma, ali i kada će kazniti Hrvatsku

Europski nogometni savez (UEFA) i službeno je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog nacističkog simbola na utakmici Hrvatske - Italije na Poljudu u petak, stoji na stranici UEFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrlo kratkom priopćenju navodi kako je disciplinski postupak pokrenut zbog rasističkog ponašanja, ali i zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih reprezentativaca koji su dobili jedan crveni i četiri žuta kartona. Odluku o kazni UEFA će donijeti 16. srpnja.

Hrvatskom nogometnom savezu tako prijeti novi financijski udarac od UEFA-e, a reprezentaciji suspenzija ili čak oduzimanje bodova,budući da se radi o višestruko ponovljenom prekršaju. Utakmica na Poljudu igrana je bez gledatelja zbog prethodne kazne UEFA-e, a tijekom prvog poluvremena utakmice na južnom dijelu poljudskog travnjaka primjećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.U poluvremnu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka i obrisati znak, koji je očito nastao nanošenjem kemikalija na travu.

Uz Hrvatsku, UEFA je pokrenula i postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog rasističkog ponašanja, vrijeđanja izraelske nacionalne himne, te bacanja petardi i baklji na teren na utakmici BiH - Izrael u Zenici.

Također, kazna očekuje i Sjeverne Irce i Rumunje zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici u Belfastu. Irski navijači su bacali petarde i baklje u teren, a rumunjski isticali zabranjene simbole.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider