Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Snimka koja sve otkriva

UEFA otvorila istragu: Albanci već slave, Srbiju čeka drastična kazna!?

Nakon što je susret između Srbije i Albanije prekinut u 42. minuti zbog incidenata na terenu i tribinama, iz UEFA-e su poručili kako je otvorena istraga, a odluka o sankcijama će biti donešena u četvrtak 23. listopada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Serija incidenata započela je u 42. minuti kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje sa zastavom tzv. 'Velike Albanije'. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu.

Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača koji su fizički napali nogometaše gostiju, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

VIDEO Sjećate se njega? Osuđivani huligan među prvima krenuo u obračun s Albancima

Oni su krivci za kaos u Beogradu: Na FB-u priznali upravljanje letjelicom!

VIDEO Ludilo u Tirani: Tisuće navijača dočekalo 'nacionalne heroje'

''Nogomet bi trebalo spajati ljude i u njemu nema mjesta bilo kakvoj politici. Ne postoji izgovor za scene koje smo sinoć vidjeli u Beogradu'', poručio je predsjednik UEFA-e Michel Platini preko glasnogovornika.

Nogometaši Albanije su prilikom izlaska s terena gađani bakljama i upaljačima, a jedan je navijač utrčao na atletsku stazu i udario jednog albanskog nogometaša. Prekid je trajao više od 50 minuta, a nakon što je policija ispraznila dio južne tribine, srpski nogometaši su izašli na teren čekajući nastavak i albanske igrače, no odlučeno je da nastavka neće biti.

"Poslije svega što se dogodilo utakmica se morala prekinuti. Ne želim komentirati tko je kriv. O tome će odluku donijeti Disciplinska komisija UEFA-e. Mogu samo potvrditi kako smo specijalni izvjestitelj, sudac i ja podnijeli izvještaj," kazao je delegat utakmice Nizozemac Harry Been.

Kaos izazvali Albanci, ali su ga stvorili Srbi

Albanci već slave tri boda jer su uvjereni kako će utakmica biti registrirana 3:0 za njih, te da se neće opet igrati. Srbi pak s velikom strepnjom čekaju odluku UEFA-e. Na letjelicu kojom su albanski ekstremisti izazvali cijeli kaos nisu mogli utjecati, ali se nakon toga pokazalo kako je organizacija bila jako loša.

Huligani su fizički napali nogometaše gostiju na terenu, a tamo je bio i Ivan Bogdanov, huligan koji je vodio nerede zbog kojih je prije nekoliko godina prekinuta utakmica Italija – Srbija. Zbog svega toga, kao i mnogih incidenata na utakmicama srpske reprezentacije, kazna UEFA-e mogla bi biti žestoka.

Genova, pa rasizam u Kruševcu na utakmici U-21 reprezentacija Srbije i Engleske, a sad i ovo. Teško će se Nogometni savez Srbije obraniti usprkos činjenici kako je sve počelo zbog akcije albanskih navijača iz Makedonije.

Vidjet ćemo hoće li i Albanci dobiti kakvu kaznu, a bilo bi suludo da se uzvrat ne igra pred praznim gledalištem u Tirani.

Snimka ispod otkriva katastrofalne propuste u organizaciji, fizičke napade na nogometaše Albanije te pozitivnu ulogu nogometaša Srbije koji su spriječili veću makljažu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider