Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Apel uoči Libereca

UEFA opet kaznila Hajduk, Brbić moli navijače: Suzdržite se od pirotehnike!

Iz Nyona je na Poljud stigla nova "čestitka".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je kaznila Hajduk s 30.000 eura za uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europa lige protiv Kopra na Poljudu. Kazna se odnosi na upotrebu pirotehnike (šest pojedinačnih slučajeva upotrebe pirotehničkih sredstava) i zakrčene prolaze na tribinama.

Česi upozorili Hajduk zbog glasina oko Torcide

Podsjećamo, treća je ovo kazna koju su Hajduku ovog ljeta priskrbili njegovi navijači, a jednostavnom računicom dolazi se od ukupnog iznosa od oko 100.000 eura.

Prva se odnosila na utakmicu protiv Kopra u Sloveniji, a zbog isticanja rasističkih obilježja (zastava sa slovom U) klub je morao platiti 15.000 eura i uz to na utakmici trećeg pretkola protiv Stromsgodseta na Poljudu zatvoriti sektor s najmanje 500 mjesta (tada su u Hajduku odlučili zatvoriti jugoistočnu tribinu koja broji oko 1.400 mjesta zbog čega je klub izgubio još oko 100.000 kuna prihoda od ulaznica).

Druga kazna iznosila je 40.000 eura, a izrečena je za spomenutu utakmicu sa Stromsgodsetom i glasila je: 40.000 eura za korištenje pirotehnike, nenogometni baner i zakrčene prolaze na tribini.

Nakon treće kazne razočarani predsjednik Hajduka Marin Brbić uputio je apel navijačima:

"Molim naše navijače da se u Liberecu, ali i na uzvratu na Poljudu suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava jer svaka upaljenja baklja, dimna kutija ili topovski udar na kraju skupo koštaju naš klub. Nažalost, po pitanju pirotehnike Hajduk je recidivist i s obzirom na tu okolnost novčane kazne su sve veće."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider