Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deset kandidata

UEFA objavila popis za najboljeg igrača Europe: Nema Hrvata!

UEFA je objavila popis s deset kandidata za najboljeg igrača Europe, a na njemu nema hrvatskih nogometaša Luke Modrića i Ivana Rakitića koji su u dresu Real Madrida i Seville osvojili Ligu prvaka i Europsku ligu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među kandidatima za najboljeg nogometaša Starog kontinenta su četiri igrača njemačkog prvaka Bayerna Nijemci Philipp Lahm, Thomas Müller i Manuel Neuer, te Nizozemac Arjen Robben, dva igrača europskog prvaka Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo i Argentinac Angel di Maria, zatim sada već bivši napadač Atletico Madrida Diego Costa, napadač Monaca Kolumbijac James Rodríguez, prva zvijezda Barcelone Argentinac Lionel Messi, te njegov novi suigrač Urugvajac Luis Suarez koji je prošle sezone nosio dres Liverpoola.

UEFA je popis kandidata sačinila nakon glasovanja novinara iz svake od članice Uefe koji su predložili po pet igrača i potom ih bodovali u rasponu od jednog do pet bodova. Bodove je ukupno osvojilo 35 igrača, a među njima je i Ivan Rakitić koji se nalazi na diobi 28. mjesta.

UEFA će 14. kolovoza listu skratiti na tri imena, a nagrada će biti dodeljena 28. kolovoza u Monacu uoči ždrijeba skupina Lige prvaka.

Europska krovna nogometna organizacija je ovu nagradu ustanovila 2011. godine, a dosadašnji pobjednici bili su Messi, Andres Iniesta i Franck Ribéry.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider