Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a fifa ga izbacila...

UEFA objavila kako je Platini i dalje njihov predsjednik

Michel Platini, iako je suspendiran na šest godina iz svijeta nogometa, ostaje predsjednik UEFA-e dok Sportski arbitražni sud, kojem se žalio na odluku o suspenziji, ne donese odluku…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je objavila kako je Michel Platini i dalje njen predsjednik.

"Izvršni odbor UEFA-e je potvrdio svoju odluku donesenu u siječnju da ne organizira izbore za svog predsjednika dok CAS ne donese odluku na žabu Michela Platinija o suspenziji", stoji u UEFA-inom priopćenju.

Odluka je donesena "jednoglasno", izjavio je novi glavni tajnik UEFA-e 50-godišnji Theodore Theodoridis.

CAS je u srijedu objavio da će odluku o Platinijevoj žalbi na suspenziju donijeti prije početka Europskog nogometnog prvenstva 10. lipnja. No, UEFA ne zatvara vrata eventualnom brzom traženju zamjene za Francuza ako CAS potvrdi suspenziju.

U tom slučaju bi izbori za njegovog nasljednika bilio hitno organizirani bez zakonski potrebnog roka za kampanju u trajanju od tri mjeseca što je predviđeno statutom UEFA-e. Ukoliko se to dogodi, europski bi nogomet mogao imati novog šefa za početak Eura u Francuskoj.

"Čim CAS donese odluku mi možemo odmah pokrenuti proces za ubrzanje izbora. Tada možemo skratiti rok s tri mjeseca na nulu", kazao je pravni stručnjak UEFA-e Alasdair Bell.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider