Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi navijača

Uefa kaznila Lyon i Bešiktaš

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Lyon i Bešiktaš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) uvjetno je izbacila Lyon i Bešiktaš iz europskih kupova na jednu sezonu nakon divljanja njihovih navijača uoči prošlotjednog prvog susreta četvrtfinala Europske lige.

Francuski i turski klub bit će izbačeni iz Europe na jednu sezonu ukoliko u iduće dvije godine njihovi navijači izazovu nove nerede. Oba kluba kažnjena su i sa po 100.000 eura.

Lyon je kažnjen zbog loše organizacije utakmice, utrčavanja navijača na travnjak, blokiranih stepenica i bakljade, dok su Turci na rubu izbacivanja iz Europe zbog fizičkog napada njihovih navijača na policiju i suparničke navijače, bacanja predmeta na travnjak i bakljade.

Utakmica između Lyon i Bešiktaša kasnila je više od pola sata, a nereda je bilo i prije utakmice na ulicama Lyona. Do odgode je došlo zbog invazije navijača Lyona na teren. Međutim, izgrede su započeli navijači Bešiktaša koji su s gornje tribine bacali petarde i topovske udare po francuskim navijačima koji su spas potražili na travnjaku. Gostujući navijači su napali i policiju, ali i navijače Lyona.

Nakon desetak minuta navijači su se vratili na tribine, a početak susreta kasnio je više od pola sata.

Lyon je pobijedio 2-1, a uzvrat je u Istanbulu u četvrtak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider