Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odličan start

UEFA Futsal Cup: Nacional Zagreb pobijedio engleskog prvaka Baku United

Hrvatski prvak izvrsno je startao na otvaranju Main runde Uefa Futsal Cupa koja se od danas igra u mađarskom Gyoru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nacional Zagreb pobijedio je rezultatom 5:4 engleski Baku United i odmah na početku najavio ulazak među šesnaest najboljih momčadi Europe! Pogotke za Baku United su postigli Rexha, Pardo (2) i Basger dok su Nacionalove golove dali Perić (2), Novak, Grbeša i Kocić (1).

Nacionalu Zagreb na putu u elitnu skupinu Lige prvaka stoje još mađarski prvak Gyor ETO i bjeloruski prvak Lida Lidelmash. Gyor je višestruki prvak Mađarske i momčad koja je posljednjih godina redovni sudionik Elitne runde UEFA Futsal cupa. Pored nekoliko mađarskih reprezentativaca koji su prije pet dana izborili nastup na EURO-u u Srbiji iduće godine, tu su još nekadašnji igrač Barcelone Juanra i jedan od najboljih pivota Europe Fumasa.

Sve u svemi iskusna momčad vrijedna pažnje. Lida Lidelmash je na papiru možda i naslabija momčad skupine, međutim to nije momčad za podcijeniti. Stara ruska škola futsala sa dosta kombinatorike diže se iz godine u godinu. Prije samo sedan dana reprezentacije Bjelorusije nespretno je ispala od izvrsne reprezentacije Češke što je dovoljan pokazatelj kvalitete bjeloruskog futsala. U toj reprezentaciji svoj dorinos je dalo šest igrača Lide.

Ulazak među šesnaest najuspješnijih momčadi Europe primarni je cilj zagrebačke momčadi, aktualnog hrvatskog malonogometnog prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske.

U srijedu je na rasporedu susret sa mađarkom prvakom dok je treći susret sa bjeloruskim prvakom na rasporedu u petak. Domaćin skupine je mađarski Gyor, a prolazak među TOP 16 odnosno Elite round Uefa Futsal Cupa izborit će dvije prvoplasirane momčadi iz ove skupine.

GRUPA 6, Gyor (Mađarska) – Dvorana: Magvassy Mihaly Sports Hall

1. Kolo, 29/09/2015
15:30 Baku United FC – NACIONAL ZAGREB 4:5
17:45 Gyor ETO – Lida Lidelmash -:-

2. Kolo, 30/10/2015
15:30 Lida Lidelmash – Baku United FC -:-
17:45 Gyor ETO – NACIONAL ZAGREB -:-

3. Kolo, 02/10/2015
16:30 NACIONAL ZAGREB – Lida Lidelmash -:-
19:00 Baku United FC – Gyor ETO -:-

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider