Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema više tolerancije

UEFA bez milosti za Rumunjsku i Mađarsku

Mađarska i Rumunjska kažnjene su svaka s igranjem jedne utakmice bez gledatelja zbog rasističkih incidenata koji su se dogodili na dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. u skupini F početkom rujna, objavila je UEFA...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađarska će igrati pred praznim tribinama utakmicu protiv Farskih otoka 8. listopada u Budimpešti zbog incidenata (blokiranje stepenica na tribanama i ometanje himne) i "rasističkog ponašanje" na utakmici protiv Rumunjske (0-0) 4. rujna. Mađarski nogometni savez također je kažnjen i mora platiti kaznu u visini od 70.000 eura.

Rumunjski nogometni savez (FRF) mora platiti istu novčanu kaznu zbog sličnih incidenta (ometanje himne, sukobi navijača, korištenje pirotehničkih sredstava, zabranjeni natpisi).

I Rumunjska će svoju sljedeću kvalifikacijsku utakmicu 8. listopada u Bukureštu igrati pred praznim tribinama i to protiv Finske također zbog "rasističkog ponašanja" i korištenja pirotehničkih sredstava na susretu protiv Grčke (0-0) koji je igran 7. rujna u glavnom rumunsjkom gradu.

FRF osim toga mora platiti i kaznu u visini od 60.000 eura za incidente koji se dogodili na toj utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider