Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak na javni natječaj

Udruga 'Naš Hajduk' razočarana odlukom gradonačelnika Baldasara

Udruga Naš Hajduk prozvala je splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara da je nekorektan zbog najave da se na tematskoj sjednici Gradskog vijeća u utorak, posvećenoj stanju u nogometnom klubu .

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk, neće glasovati o prijedlogu udruge da se njezinim članovima omogući 25-godišnja koncesija na upravljačka prava za 56 posto dionica koliki je vlasnički udjel grada u tom klubu.

"Smatramo krajnje nekorektnim postupak gradonačelnika koji je par sati prije sjednice Gradskog vijeća o sudbini Hajduka putem medija objavio kako je predloženi Ugovor o prijenosu dijela upravljačkih prava iz dionica HNK Hajduk Split š.d.d. pravno neutemeljen, a da pri tome nije na niti jedan način obrazložio u kojem dijelu i na temelju kojeg članka i kojeg zakona“, priopćila je udruga Naš Hajduk kasno u noći s ponedjeljka na utorak.

Priopćenje udruge Naš Hajduk uslijedilo je nakon što je na internetskoj stranici Slobodne Dalmacije objavljeno kako je Baldasar povukao prijedlog udruge o omogućavanju 25-godišnje koncesije na upravljačka prava za udio u klubu kojim raspolaže Grad Split te se prenosi Baldasarova izjava da se na sjednici Gradskog vijeća u utorak o tome neće glasovati.

"Pravnici koje sam kontaktirao tvrde kako dio ugovora o koncesiji nije pravno utemeljen i da bi se za takvo što trebalo raspisati javni natječaj. Reagirao sam sada jer na to kao gradonačelnik moram upozoriti vijećnike“, rekao je Baldasar. Istaknuo je kako nema namjeru petljati se u rad Hajduka, ali sve što se donosi na Gradskom vijeću, dodao je, mora biti zakonito.

"Isto tako mislim da je trenutna euforija zbog neodigranog derbija (Dinamo-Hajduk) sve stavila u drugi plan, pa je bolje pričekati. Neka se situacija smiri, mislim da su svi za to da se politika više ne dira (miješa) u Hajduk“, pojasnio je Baldasar svoj postupak u vezi s prijedlogom udruge Naš Hajduk.

Udruga mu je pak u priopćenju poručila da je svojim postupkom jasno pokazao kako u navijačima Hajduka ne vidi partnera za dogovor. "Iako je prijedlog Ugovora gradonačelnik (Baldasar) zaprimio najmanje 15 dana prije sjednice Gradskog vijeća, do danas nije imao nikakvih primjedbi", kažu iz udruge te navode kako prve Baldasarove prigovore na predloženi ugovor nisu niti dobili od njega, već su za njih doznali iz medija.

"Gradonačelnik očito ima namjeru opstruirati donošenje odluke kojom bi se nedvosmisleno potvrdila budućnost projekta 'Naš Hajduk'. Političkim strukturama, unatoč lijepim riječima, očito je mrsko izgubiti kontrolu nad Hajdukom“, zaključuje udruga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider