Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro realizacija

Hajduk na pragu povijesnog ostvarenja: 'Dogovor će biti postignut'

Bliži se povijesni dan za Hajduk i hrvatski nogomet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga "Naš Hajduk" vrlo je blizu stjecanja kontrolnog paketa dionica Hajduka. Članovi Udruge dogovorili su sve s tvrtkom Tommy, oko otkupa 25% dionica kluba. Navijači očekuju da se time napravi veliki korak prema ostvarenju projekta Hajduka kao narodnog kluba.

Navijači kao strateški partner kluba. Hajduk je pred realizacijom ovog projekta, jer sve tri strane, klub, udruga Naš Hajduk i tvrtka Tommy, suglasne su da se stvari riješe na taj način.

Prema tom planu, tvrtka Tommy bi 24,53% dionica prenijela na Udrugu Naš Hajduk. Udruga bi kroz 10 godina Hajduku isplatila nešto više od 35 milijuna kuna, što je iznos koji je Tommy ranije isplatio za dionice kluba. Hajduk bi zauzvrat Tommyju osigurao reklamu na dresu kroz sljedećih 10 godina. S tim da bi se Tommy povukao nakon 5 godina, pronađe li Hajduk izdašnijeg sponzora.

"I jedni i drugi želimo naći najbolje moguće riješenje, ponajviše zbog Hajduka. Vjerujem da će dogovor biti postignut", rekao je tajnik Udruge 'Naš Hajduk' Ivan Rilov.

Da je doista tako pokazao je i sastanak Tommyja i predstavnika Hajduka na Poljudu. Predstavnik tvrtke Tommy uvjeren je da je ovo dobar posao za Hajduk.

"Ljudi se pitaju je li to dobro za Hajduk. Naravno da je dobro, jer će Hajduk dobivati novce od Udruge. Ako Hajduk bude imao nekog sponzora koji će dati dva milijuna eura mi ćemo se odmah maknut. Hajduk neće biti na gubitku, jer mi to nećemo dozvoliti", rekao je Zoran Mamić, predstavnik tvrtke Tommy.

Projekt Hajduka kao narodnog kluba otpočetka je bio moto Udruge Naš Hajduk, a sada su, kako kažu, na pravom putu.

"Ovo je jedan veliki korak prema konačnom cilju, a cilj je većinsko vlasništvo nad klubom", kaže Rilov.

"Navijači koji su se okupili u Udruzi 'Naš Hajduk' sigurno imaju pozitivne namjere i žele daljnji napredak kluba. Tako da vjerujem da će kao partneri također podupirati taj razvoj", kaže Ante Šalinović, član Nadzornog odbora Hajduka.

Mnogi se danas pitaju kako će Udruga prikupiti 3,5 milijuna kuna godišnje kroz sljedećih 10 godina da bi stekla vlasništvo nad dionicama? Novcem od članarina, jer podsjetimo Hajduk ima više od 41 tisuću članova, ove je godine navodno već prikupljeno gotovo 3 milijuna kuna, a članovi Udruge uvjereni su da će brojnim marketinškim aktivnostima sigurno prikupiti taj novac.

"Dionice smo se odlučili stjecati upravo zato da na taj način blindiramo aktualni model funkcioniranja kluba demokratskim izborima gdje članovi biraju članove nadzornog odbora".

Realizacija cijele priče očekuje se sljedeći tjedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider