Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trenirao pa ostao doma

Udarac za Real pred put u Torino, u Juventusu pucaju od optimizma

Francuski napadač Karim Benzema ipak se nije našao na popisu 20 igrača Real Madrida, koje je trener Carlo Ancelotti poveo u Torino na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Juventusa (utorak, 20:45).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je u nedjelju trenirao s ostatkom momčadi, Karim Benzema se nije na vrijeme uspio oporaviti od ozljede koljena pa se nije našao među putnicima, što je još jedan udarac za momčad aktualnog europskog prvaka. Francuski napadač je ove sezone u osam nastupa u Ligi prvaka postigao šest pogodaka, samo dva manje od Cristiana Ronalda.

Carlo Ancelotti je već otprije znao da ne može računati na Luku Modrića, a među putnicima za Torino nije se našao ni Sami Khedira. Jedina dobra vijest za trenera Reala je povratak Garetha Balea koji je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Seville ušao u 66. minuti i bez problema odigrao ostatak dvoboja. Gareth Bale je u Sevilli bio alternacija za Meksikanca Javiera Hernandeza, a za očekivati je da će ga Ancelotti protiv Juventusa na teren poslati od prve minute bez obzira na formaciju kojom se odluči suprotstaviti Juventusu.

'Talijanski trener je velika prednost Reala'

U sustavu 4-4-2 Bale bi bio isturen s Cristianom Ronaldom, a u formaciji s tri napadača (4-3-3) bio bi pomaknut na desno krilo. Za koji god se sustav odlučio talijanski stručnjak Pepe i Varane će biti na stoperskim pozicijama, a Ramos pridružen Kroosu u zadnjoj liniji veznog reda, na mjestu ozlijeđenog Luke Modrića. Desni bok će čuvati Carvajal, a na lijevom postoji dvojba između Marcela i Coentraoa. Isco bi vjerojatno bio žrtva, ako se Ancelotti odluči za ofenzivniji sustav s tri napadača, a ako će zaigrati samo s dvojicom, za očekivati je da će na klupi ostati Melsikanac Javier Hernandez.

"Juventus se zna dobro braniti, ali i brzo transformirati u kontranapad. Morat ćemo se tome prilagoditi. Naša je velika prednost što imamo talijanskog trenera i što Ancelotti odlično poznaje Juventus", rekao je njemački reprezentativac Toni Kroos u razgovoru za službeni internetski portal Real Madrida.

"Znamo da nijedna momčad još nije uspjela obraniti naslov u Ligi prvaka. Naš je cilj da postanemo prvi koji će to učiniti", dodao je Kroos.

Cristiano Ronaldo je s tri pogotka Realu donio pobjedu u Sevilli i zadržao Madriđane na dva boda zaostatka za Barcelonom u utrci za naslovom španjolskog prvaka, dok je Juventus pogotkom Vidala na gostovanju kod Sampdorije u subotu potvrdio svoj 31. naslov prvaka Italije, iako u torinskom klubu to broje kao 33. Scudetto, jer pribrajaju i ona dva oduzeta sudskim putem u aferi Calciopoli.

Pirlo: Prva utakmica je ključ

Velika bodovna prednost Juventusa omogućila je Massimilianu Allegriju da uz obveze u talijanskom prvenstvu paralelno priprema momčad za okršaje s Realom: "Nitko se na početku sezone ne bi kladio na nas, a mnogi su mislili da nećemo proći grupnu fazu Lige prvaka. Sad kad smo mežu četiri najbolje momčadi, moramo iskoristiti sve svoje prilike i pokušati srušiti europskog prvaka", poručio je trener novog i starog prvaka Italije.

"Prva utakmica je ključna. Trebamo igrati mudro, kao što smo ti činili posljednjih godina, ali i s puno samopouzdanja. U poziciji smo da možemo ostvariti svoje snove, a nemamo što izgubiti", tvrdi ključni igrač Juventusa Andrea Pirlo koji je pod vodstvom Carla Ancelottija u dresu Milana ostvario najveće rezultate u karijeri i prepun je poštovanja za čovjeka kojeg će morati pobijediti na putu do finala.

"On mi je poput oca. S njim sam proživio mnogo toga i mnogo toga osvojio. On mi je dao priliku na najvišoj razini i promijenio poziciju u momčadi", rekao je Pirlo u intervju koji je u ponedjeljak objavljen na služebnom internetskom portalu Juventusa.

Osveta Juvea za amsterdamski poraz?

Dvoboj koji je na programu u utorak (20:45) u Torinu bit će ukupno 17. službeni sraz Juventusa i Reala u europskim klupskim natjecanjima. Domaći teren se u dosadašnjim utakmicama pokazao kao velika prednost. Juventus je u Torinu slavio pet puta, uz jedan neodlučeni ishod i jedan poraz, a gotovo identična je i Realova statistika u Madridu: pet pobjeda i dva poraza. Dva su dvoboja odigrana na neutralnom terenu, finale Lige prvaka 1998. u Amsterdamu i ponovljena utakmica četvrtfinala Kupa prvaka u sezoni 1961/62. koja je odigrana u Parizu. U obje su slavili Madriđani.

Real i Juventus su prošle sezone bili smješteni u istu skupinu prve faze natjecanja u Ligi prvaka. U listopadu 2013. Real je u Madridu slavio s 2:1, a samo 13 dana poslije u Torinu je bilo 2:2. Cristiano Ronaldo je postigao tri od četiri Realova pogotka u ta dva dvoboja, a na drugoj utakmici mu se pridružio Gareth Bale. Fernando Llorente je bio jedini strijelac za Juventus u Madridu, a u Torinu mu se pridružio Arturo Vidal koji je uvjeren da on i njegovi suigrači mogu spriječiti Real u pohodu na 11. naslov prvaka Europe.

"Znam da su oni najbolja momčad na svijetu, ali i mi jednako želimo igrati u finalu kao i oni. Osvajanjem Lige prvaka ostvario bih svoje snove", poručio je čileanski reprezentativac.

Utakmicu u Torinu sudit će Englez Martin Atkinson.

Vjerojatni sastavi:

JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pereyra - Tevez, Morata. Trener: Massimiliano Allegri

REAL MADRID (4-4-2): Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - James, Ramos, Kroos, Isco - Bale, C. Ronaldo. Trener: Carlo Ancelotti

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider