Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: U Zenicu kada pođem ja: Stižu tisuće navijača

Policija je sinoć spriječila navijače da napakoste Portugalcima, a danas će grad 'eksplodirati'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grad kojeg su preko pjesme ponajviše popularizirali momci iz Zabranjenog pušenja danas će još jednom biti glavni grad Bosne i Hercegovine. Taj primat od Sarajeva Zenica uzme svaki put kada na Bilinom polju igra nogometna reprezentacija. Probali su 'zmajevi' igrati na puno većem stadionu, na Koševu, ali nije išlo. Bilino polje ima neku magiju, mali teren i navijače tik uz teren. Nikome tamo nije ugodno gostovati, a neće ni Portugalcima.

>> Ćiro: Prkos! Naš prkos zaslužuje cijela nacija!

>> Šokirane Portugalce vrijeđali i pljuvali na dolasku u BiH

>> VIDEO: Blatter favorizira Portugal, Ćiro i BiH šokirani!

Ćiro i njegovi momci donijeli su veliku euforiju i nacionalni ponos u napaćenu zemlju. Polako se izgrađuje identitet kojeg su mnogi priželjkivali, a ukoliko večeras uspiju, sljedeće ljeto gorjet će televizori zbog Bosne i Hercegovine, a ne, primjerice, Turske ili neke druge reprezentacije. Bila bi velika šteta ne gledati 'zmajeve' u Južnoj Africi, no i ako ne uspiju velika stvar je već učinjena. Ljudima je pružena neka nada, izlaz, a sve to zbog nogometa – i Ćire, baš kao devedesetih u Hrvatskoj.

Zenica još od jučer 'živi' utakmicu, najvažniju u povijesti susjedne nam države. Zastave vise po kućama i zgradama, a u grad stižu navijači iz zemlje, ali i inozemstva.

Sinoć je policija, piše sportsport.ba, spriječila domaće navijače u zamisli da pjesmom i bubnjevima Portugalce drže budnima cijelu noć. Provjereni Torcidin recept stvaranja buke ispred hotela ipak nije ostvaren pa su organi reda 'uvjerili' navijače na razlaz oko 23 sata bez upotrebe sile.

Danas se očekuje nekoliko desetaka tisuća navijača, oko stadiona možda i više nego na Bilinom polju. Parking na Kamberović polju opet će biti fan zona za one koje žele biti blizu, a ne mogu na stadion. Alkohol je zabranjen, ali pronaći će se neka 'kapljica'.

Ukoliko BiH izbori SP ne možemo ni zamisliti kakvo će to slavlje biti. Samo da ne bude incidenata, pogotovo u slučaju neuspjeha. Lokalne vlasti pozivaju na dostojanstveno ponašanje, a policija, baš kao i navijači, stižu iz raznih dijelova zemlje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider