Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dionice odlučuju

Gradonačelnik Splita na čelu Hajduka

U maloj dvorani na Gripama okupilo se oko 350 Hajdukovih dioničara. Velika sjednica osnivačke skupštine zakazana je za 12.30, a trebala bi donijeti dovršetak preoblikovanja koje uključuje novo vodstvo Majstora s mora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je danas dobio novo vodstvo tj. novoosnovano športsko dioničko društvo, prvo takvo u Hrvatskoj.

Osnivačka skupština je počela, a u brojkama, prisutna je 128.974 dionica što je skoro 80 posto svih dionica kluba. Za predsjednika skupštine športskog dioničarkog društva Hajduk izabran je Dinko Radovani iz Splita.

'Utemeljenje skupštine dioničara Hajduka ima povijesno značenje. To predstavlja nove stranice u povijesti Hajduka', rekao je Radovani.

Radovani je također izvijestio da športsko dioničarsko društvo Hajduk ima 166.070 dionica, te da je ukupna njihova vrijednost 81 milijun i 35 tisuća kuna što je i temeljni kapital ovog dioničarskog društva.

Na utemeljiteljskog skupštini izabran je i deveteročlani Nadzorni športskog dioničarskog društva Hajduk kojeg, uz ostale, čine sadašnji župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, aktualni gradonačelnik Splita Ivan Kuret i najveći dioničar Jako Andabak iz Zagreba. 

Ja sam siguran da će za 100. rođendan Hajduk biti respektabilna momčad na europskoj razini

Članovi NO su još bivši župan splitsko-dalmatinski Kruno Peronja, Marko Ivkošić (Zmijavci), Tomislav Marić (Split), Mirko Klarić (Split), Ivan Rimac (Samobor) i Damir Gabrić (Split). 

U ime članova Nadzornog odbora na ukazanom povjerenju zahvalio je Jako Andabak obećavši da će to tijelo raditi u interesu Hajduka i njegovih navijača. U NO Hajduka nisu ušli predloženi Luka Miličić i dosadašnji predsjednik Hajduka Mate Peroš.

'Hvala vam na povjerenju. Ovu dužnost ćemo obavljati kako najbolje znamo u cilju interesu svih navijača Hajduka', rekao je najveći dioničar Jako Andabak u ime članova NO, prenosi Glas Dalmacije. Naglasio je i kako nakon dokapitalizacije želio proširiti NO na 11 članova kako bi svoje mjesto imao i barem jedan predstavnik najmanjih dioničara.

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret danas poslijepodne na konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora športskog dioničarskog društva Hajduk izabran je za predsjednika tog tijela, a za njegovog zamjenika izabran je Jako Andabak, priopćila je večeras Služba za informiranje HNK Hajduk.

Za predsjednika Upravnog odbora HNK Hajduk - dioničarsko društvo izabran je Mate Peroš, dok su još dvojica članova Upravnog odbora Luka Miličić i Fredi Fiorentini, navodi se u priopćenju. Njih trojica tako će biti profesionalci u klubu: Fiorentini će biti zadužen za struku, Miličić za financije, a Peroš će praktički obavljati istu funkciju kao i dosad.

'Ja sam siguran da će za 100. rođendan Hajduk biti respektabilna momčad na europskoj razini, da će se u Splitu opet igrati kae europske i velike utakmice', rekao je novi čelnik Bijelih Ivan Kuret. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider