Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pada novi rekord

Šef Bayerna dao znak da Lewandowski odlazi, ali i tko dolazi

Idućeg ljeta Bayern će doživjeti velike promjene...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred bavarskim nogometnim divom Bayernom je ljeto velikih promjena. Već je poznato da će se dogoditi trenerska smjena, jer nakon tri godine na kormilu klupu Bayerna napušta sjajni Španjolac Pep Guardiola, a na njegove mjesto dolazi iskusni Talijan Carlo Ancelotti.

Osim toga, Bayern je suočen s potencijalnim odlaskom najboljeg napadača Roberta Lewandowskog, kojeg silno u svojim redovima želi madridski Real. E sad, Poljak je poznat po tome da, poput Guardiole, ne ostaje predugo u jednom klubu jer mu trebaju novi izazovi. U Bayernu mu je ovo druga sezona, sveukupno šesta u njemačkoj Bundesligi, a ugovor ga veže uz Bavarce do 2019.

Početna cijena iznosit će 93 milijuna eura za poljskog napadača, koji je u svim natjecanjima ove sezone postigao 25 pogodaka u 26 nastupa. Takvo što mogu platiti samo Real Madrid i neki od engleskih bogatuna poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda ili Chelsea. Mnogi su uvjereni da Lewandowski želi isključivo u Real zbog izazova igranja u 'el clasicu' protiv Barcelone, ali i zbog činjenice da madridski klub i dalje slovi kao najveći na svijetu.

Poslovica 'gdje ima dima ima i vatre' vrlo je primjenjiva u ovom slučaju ako je suditi prema komentaru poljskog napadača kada je bio upitan za potencijalni transfer u Real:

"Ne mogu ništa komentirati. Ta situacija nije nimalo lagana".

Možda još veći znak da se Bayern sprema na prodaju Lewandowskog su riječi predsjednika kluba Karl-Heinza Rummeniggea, koji NIKADA ne hvali igrače drugih momčadi.

"Gonzalo Higuain je sjajan igrač. Bayernu se jako sviđa, ali moj prijatelj Aurelio De Laurentiis ga ne želi nikome prodati", izjavio je nedavno u razgovoru s talijanskim medijima šef bavarskog kluba.

Skorašnji novi trener Bayerna Ancelotti otvoreno je u prosincu rekao da bi od napadača u svom idućem klubu vrlo rado vidio upravo Argentinca.

"Od napadača u Seriji A najradije bih imao Higuaina", rekao je Talijan za Sport Mediaset.

Podsjetimo, Ancelotti je navodno tražio od Bayerna da ne proda Lewandowskog ukoliko žele da dođe raditi u klub.

Argentinac je trenutno najbolji strijelac u Italiji s 18 pogodaka iz 19 utakmica u prvenstvu, te u svom ugovoru ima odštetnu klauzulu od 94 milijuna eura. To je iznos koji će natjerati De Laurentiisa da prihvati ponudu bilo kojeg kluba, a ukoliko Bayern proda Lewandowskog ta cifra neće biti ništa manja od ova 94 milijuna. Neki spominju i rekordan transfer od preko 100 milijuna eura.

Spomenimo i zanimljiv podatak da je najskuplji transfer u Bayern onaj Javija Martineza vrijedan 'samo' 28 milijuna eura...

Iako šefovi Bayerna i Napolija 'tupe' da neće prodavati svoje najbolje igrače, ne smijemo podcijeniti moć novca...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider