Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ljuti i na dinamo

Ogorčenje u Šibeniku u napetoj završnici: Gura li se Cibalia u prvu ligu?

Tri utakmice prije kraja 2. HNL Šibenik i Cibalia vode žestoku bitku za mjesto koje izravno vodi u najviši rang.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veći dio sezone činilo se kako je HNK Šibenik sigurni putnik za povratak u najviši rang hrvatskog nogometa. No, malo po malo Šibenčani su prosuli prednost pred pratiteljima i sada je tri kola prije kraja vinkovačka momčad stigla na svega dva boda zaostatka.

Podsjetimo, prvoplasirani će direktno u 1.HNL, dok će drugoplasirani razigravati s predzadnjim iz prve lige, najvjerojatnije Istrom 1961.

U Šibeniku smatraju kako je previše čudnih stvari bilo u prvenstvu da sve bude slučajno. Uoči utakmice protiv Dugopolja, član Uprave zadužen za sportska pitanja Ive Krečak ukazao je na neke sumnjive radnje na štetu kluba sa Šubićevca, a posebno se osvrnuo na činjenicu da je u 30 kola za 'narančaste' sviran tek jedan jedini 11-erac, dok je Cibalia dobila čak devet!

''Bilo je to u Sisku za 3:0, a četiri kaznena udarca su svirana protiv nas. Za jedan od njih je sudac dobio negativnu ocjenu (protiv Sesveta na Šubićevcu), a za drugi, onaj s gostovanja u Gorici, još nisu uspjeli otvoriti jednu od tri kamere i pogledati. Za mene je neupitno, ali treba poštivati struku. S druge strane, za drugoplasiranu ekipu je dosuđeno devet kaznenih udaraca, jedan protiv. Mi smo dali 52 gola, a zaradili jedan kazneni udarac'', poručio je Krečak.

Žali se na suđenje općenito kontra vodeće momčadi lige.

''U Dugopolju je proteklog vikenda, igrali su domaćin i Cibalia (završilo 1:2), pomoćni sudac dobio negativnu ocjenu. Dugopolje je zaustavljeno kod 1:1 u izglednoj prilici za gol nepostojećim ofsajdom (jasno vidljivo i na slici) što se i nama dogodilo prvi dio na gostovanju kod Dinama 2 (sudac također dobio negativnu ocjenu). Negativno ocjenu zaradio je i sudac s utakmice Sesvete – Cibalia (0:1). Provjereno znamo, dvije negativne ocjena su obje išle u korist drugoplasirane ekipe, a dvije negativne ocjene na našim utakmicama su išle na štetu nama (već spomenute utakmice protiv Dinama 2, odnosno Sesveta).''

''Kad zbrojite sve to, 11 kaznenih udaraca i te četiri greške to je 15 golova. Igrajte se koliko je to bodova, kakva je to atmosfera i što se radi. Previše je toga da bi bilo slučajno. Nikog ne optužujem, neka objašnjava netko te brojke. Mislim da je vrijeme da se netko zapita zbog čega je to tako. Mi trošimo energiju da stabiliziramo klub, da izvršimo sve svoje obaveze, da odradimo sve ono što je pred nas stavljeno u procesu licenciranja za Prvu ligu. Ovo je moj osobni stav, a ovaj nesrazmjer zagolicat će svakoga'', dodao je Krečak čije riječi prenosi ŠibenikIN.

Ljuti i na Dinamo

Isti izvor pak navodi i zanimljivost s posljednje utakmice na Hitrec-Kacijanu protiv Dinama II koja je završila bez golova. Dinamo II je za tu utakmicu dobio velika pojačanja iz prve momčadi (Šovšić i Benković), dok su u Vinkovce protiv Cibalije, piše ŠibenikIN, vodili i neke kadete. Koliko su grizli protiv 'narančastih' govori i podatak da su trojica gostujućih igrača morala napustiti igru zbog ozljede.

Otkrivaju i kako na službenoj stranici natjecanja jedino nema podataka koliko kartona ima Dinamo II, dok spisak kartona i suspenzija postoji za sve druge klubove.

Kraj 2. HNL bit će vatren. U posljednjem kolu na Šubićevcu 21. svibnja igraju upravo Šibenik i Cibalia.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider