Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno upitnika

U kojoj je formaciji Barca pobijedila PSG? Evo odgovora

Luis Enrique ponovno je iznenadio svojom postavom, no pokazalo se uspješnim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je s 3:1 pobijedila PSG u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka. Parižane je golovima na koljena bacio pakleni trojac Messi – Neymar – Suarez, a nakon utakmice krenule su rasprave o formaciji u kojoj je Barca ostvarila posljednju pobjedu.

Kad je izašao sastav (Der Stegen, Bartra, Mathieu, Pique, Mascherano, Busquets, Iniesta, Pedro, Neymar, messi, Suarez) bilo je dosta upitnika iznad glava.

Luis Enrique spominjao se kao pravi nasljednik Pepa Guardiole što bi možda išlo u prilog toj teoriji iako je ovaj još daleko od Katalonca. Trener Bayerna slovi kao jedan od najboljih nogometnih inovatora među trenerima i često se tijekom i nakon utakmica Bavaraca raspravlja u kakvoj to sad, dovraga, formaciji Bayern igra. Mijenja Guardiola formacije često i tijekom utakmice pa je mnogima to više i teško pratiti.

Enrique je protiv PSG-a nadmudrio Laurenta Blanca na klupi PSG-a. Govori to krajnji rezultat, a statistika UEFA-e otkriva u kojoj su formaciji to učinili nogometaši iz katalonske prijestolnice. Grafika pokazuje mjesta na kojima su boravili Barcini igrači, što znači da se radilo o formaciji 4-2-4. Naravno, ako se formacija baš mora odrediti...

Barta i Mathieu su bili na bokovima, Pique i Mascherano u sredini obrane s time da je Argentinac bio nešto istureniji u toj zamišljenoj liniji. Busquets i Iniesta bili su središnji veznjaci. Neymar i i Pedro bili su na krilima, a Messi i Suarez u sredini napada.

S ovog grafikona možemo iščitati i 4-2-3-1 formaciju, jer je Messi dosta vremena provodio iza leđa Luisa Suareza, no ipak malo više u desno kako bi otvorio prostor za Iniestu iz pozadine ili Neymara s lijeve strane. Često je i Mascherano izlazio u blok, pa bi bekovi ostajali u liniji s Piqueom što je značilo trojicu u obrani.

Vidjet ćemo hoće li Enrique i dalje miksati momčad ili će se povratkom Andresa Inieste stvari stabilizirati. Nažalost, Ivan Rakitić bi često u tim rotacijama gubio mjesto u momčadi. Naročito kad se radi o najvažnijim utakmicama, kao što je bila i ova s Parižanima u kojoj je ušao tek u drugom dijelu utakmice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider