Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanje ili prinova?

VIDEO Novi Argentinac na Poljudu: Hajduk našao napadača

U Hajduku slažu igrački kadar za nastavak sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Anton Maglica potpisao za Apollon Limassol s Cipra, u Hajduku su pronašli igrača za napad.

Nicolas Leandro Velez na korak je od potpisa ugovora. Točnije, svi detalji su dogovoreni i dijeli ga još samo liječnički pregled pa da cijeli posao bude finaliziran i postane drugi Argentinac u dresu Bijelih (Julian Alberto Velazquez ovog ljeta je 'probio led' stigavši na posudbu iz Palerma).

Tko je uopće Nicolas Velez? U Hajduk ovaj 24-godišnjak dolazi nakon brojnih putešestvija. Dijete River Platea nikad nije ostavio veći trag u matičnom klubu, pa je sreću tražio u Španjolskoj (Atletico Sanluqueno), Singapuru (Warriors FC) i Indiji (NorthEast United), što mu je i posljednja stanica u karijeri.

Nije imao naročito impresivnu statistiku u posljednjem klubu - postigao je pet golova u 14 utakmica i makar je prvi strijelac u ekipi, daleko je to od izdanja iz Singapura gdje je svojedobno proglašen najboljim mladim igračem lige nakon 21 gola u sezoni.

Tek će se vidjeti hoće li Velez bili pojačanje ili prinova za Splićane kojima nasušno treba napadač s obzirom na brojne probleme s ozljedama koje ima Franck Ohandza i činjenicu da preostali klasični napadači pod ugovorom s klubom (Prskalo, Mastelić, Mamut...) nemaju nikakvog prvoligaškog iskustva.

Egzotične destinacije na kojima se okušao u ranoj fazi karijere ne moraju ništa značiti. Uostalom, i Ohandza je svojedobno igrao na Tajlandu pa je pružao briljantne izvedbe ovog ljeta, prije nego se ozlijedio i prisilio trenera Damira Burića na razna kemijanja s lažnim devetkama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider