Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Prve fotografije mjesta pada hrvatskog MiG-a: Pronađen i drugi pilot, ozlijeđene su mu noge. Oglasio se i MORH
Nogomet

U Dinamo stiže 7 mladih nogometaša!

Završena je turneja Modrih po Australiji. Nisu u pitanju pripreme, već kampovi Dinama koji su završili vrlo uspješno. Prvi dojmovi su odlični, u Maksimir stižu tri australska Hrvata te po jedan Grk, Talijan, Australac i Argentinac, prenose Sportske novosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svi potencijalni igrači Dinama, koji stižu avionom iz Australije, sami plaćaju putne troškove. 'Oni ovdje dolaze na dodatnu selekciju. Kako su svi zanimljivi, vjerujemo da će barem trojica postati naši igrači', rekao je šef Omladinske škole Dinama Romeo Jozak.

Modri su vrlo popularan 'brand' u Australiji, a gledajući s marketinške strane, sigurno da je takav potez isplativ. Za sada je suradnja uspostavljena s tri grada – Melbourneom, Canberrom i Sydneyjem.

'Naši domaćini su financijski zadovoljni, a Dinamo je bez troškova. Svi su prezadovoljni, dok je potražnja za Dinamovim dresovima nevjerojatna', izjavio je Jozak za Sportske novosti.

U Down Underu su primijetili kampove Modrih, no najviše cijene kvalitetan rad. 'U naše kampove je došlo 200 dječaka, od čega je 60 posto Hrvata. A od sedmorice igrača koji dolaze, čak četiri su stranci', objasnio je šef Dinamove Omladinske škole.

Jedno je sigurno, suradnja je bila uspješna i očekuje se nastavak priče. Pogotovo što je zainteresirano dosta Hrvata koji žive u Australiji pa bi se količina kampova mogla i proširiti.

'Moramo surađivati s njima jer će nas inače izolirati, ipak mi njima odvodimo igrače pa moramo razmišljati i za dobrobit australskog nogometa', zaključio je Jozak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider