Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danas utakmica istine

U Bayernu je pravi "rat": Kovač održao (oproštajni) govor igračima

Kriza koja trese bavarskog giganta poprimila je nove razmjere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek peto mjesto na ljestvici Bundeslige i ogromnih devet bodova zaostatka za vodećom Borussijom Dortmund poražavajući je učinak Bayerna pod vodstvom Nike Kovača.

Kao i pred svakog drugog trenera koji dolazi na klupu bavarskog giganta, i pred Kovača je kao konačni cilj postavljeno osvajanje naslova prvaka Njemačke. Uz, jasno, što bolji rezultat i pokušaj odlaska do kraja u Ligi prvaka.

I dok na kontinentalnoj sceni još stoje dobro (iako bi i tu moglo biti "čupavo" u zadnjem kolu u Amsterdamu), Bavarci proživljavaju pravu havariju u domaćem prvenstvu koje su posljednjih godina tako suvereno osvajali.

Redoviti kiksovi kod kuće

Imaju samo šest pobjeda u 12 kola, a posebno su katastrofalni na svojoj Allianz Areni, gdje su od šest susreta slavili u samo dva. Dakle, nije ovo loše stanje od jučer, ali situacija se dodatno naelektrizirala nakon velikog subotnjeg kiksa s Fortunom Dusseldorf i utakmice u kojoj su 15-ak minuta prije kraja imali komfornih 3:1, a onda primili dva pogotka koja su produbila krizu.

Njemački mediji već neko vrijeme špekuliraju o tome "buše" li igrači Bayerna Kovača, a informacije koje pristižu od završetka tog dvoboja s Fortunom vode u tom smjeru.

Znakovite izjave igrača

"Igrači poput Jamesa i Riberyja pokazali su da su svjetske klase u ključnim utakmicama na kraju prošle sezone. Nekoliko mjeseci kasnije ispada da više nisu tako dobri. To je redikulozno", poručio je napadač Sandro Wagner. Nije spominjao Kovača, ali jasno je da je na njega aludirao.

Također, kad su novinari upitali Leona Goretzku, koji je ovog ljeta stigao iz Schalkea, stoje li igrači i dalje iza Kovača, on je odgovorio:

"Ne želim ništa govoriti o tome."

Niko se brani

U svoju obranu Kovač je nakon kiksa s Fortunom rekao da "na svijetu ne postoji trener koji može spriječiti takve individualne pogreške igrača".

U međuvremenu, dio se igrača u svlačionici požalio predsjedniku Uliju Hoenessu na bivšeg hrvatskog izbornika. Hoeness je prije nekoliko tjedana izričito naglasio kako klub stoji iza Kovača, ali pitanje je što sad misli, nakon što loši rezultati ne samo da nisu prestali nego ih ima sve više.

Biti ili ne biti protiv Benfice

Čelnici kluba odlučili su mu dati još jednu priliku, a to je večerašnja utakmica Lige prvaka s Benficom. Ako večeras na Allianz Areni ne svlada Portugalce, Bild piše da će Kovač sigurno dobiti otkaz, a Bayern će s novim trenerom na subotnje prvenstveno gostovanje kod Werdera u Bremen.

Svjestan toga, Kovač je u sklopu priprema za utakmicu s Benficom održao igračima oproštajni govor. Rekao im je da će on uskoro možda otići, ali da prije toga želi da nešto napraviti. Također, dao je do znanja da sebe ne smatra odgovornim za ovakve rezultate, nego upravo njih – igrače.

Kakva će biti reakcija, vidjet ćemo večeras. Bayernu je nasušno potrebna pobjeda jer još uvijek nije siguran za osvajanje prvog mjesta u skupini, a to je nešto što se podrazumijevalo nakon što je smješten u skupinu s Ajaxom, Benficom i atenskim AEK-om. Ako Ajax uzme sva tri boda u Grčkoj, u posljednjem kolu imat će priliku na svom terenu nokautirati Bavarce i završiti na prvom mjestu. S Kovačem ili bez njega, bio bi to sumorni završetak ove očajne Bayernove jeseni.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider