Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovacije i hvalospjevi

VIDEO: U Barceloni slave Ivana Rakitića, a imaju i zbog čega

Ivan Rakitić potpuno je oduševio Luisa Enriquea, medije i navijače u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je izlazio u 58. minuti protiv Granade, ustao se Camp Nou i ovacijama ispratio strijelca Ivana Rakitića iz igre. Bile su to jedne od glasnijih koje su se na ovom stadionu čule ove sezone, piše katalonski sportski dnevnik El Mundo Deportivo.

Hrvatski veznjak i bivši kapetan Seville postao je omiljen i u velikoj Barci. On je bio velika želja Luisa Enriquea koji je nakon utakmice protiv Granade poručio 'kako je Rakitić sve što želi od jednog nogometaša'. Enrique je Rakitića odlučio odmoriti za ovotjedni sudar s PSG-om, jer Hrvat je jedini uz Messija i Brava odigrao svih šest susreta u Primeri.

Dakle, Raketa je nezamjenjiv u ovosezonskoj Barci iako Enrique jako puno rotira momčad. Legendarni Xavi je izgubio mjesto u svom klubu baš od Rakitića, ali legenda je ovog vikenda opet pohvalila konkurenta u veznom redu:

''On je sjajno pojačanje'', poručio je Xavi.

20 milijuna eura za Rakitića, to je sjajan posao, piše Mundo Deportivo i dodaje kako je Hrvat dosad imao 521 dodavanje. 'To je daleko više od Tonija Kroosa', pecnuli su Katalonci malo i rivala iz Madrida. Također, Rakitićeve lopte su precizne točno 87.1 %.

Gradi, zabija, ali i dobro brani gol

U Barceloni su oduševljeni kako Raketa gradi napade, ali i ističu njegov veliki doprinos u defanzivi. Samo četvorica su oduzela više lopti od njega (27) - Busquets (57), Mathieu (51), Alba (41) i Mascherano (36). Također, još uvijek se spominje njegova spašavanje gola protiv Levantea.

Rakitić je jedan od nekoliko veznih igrača koji su u prvih šest kola Primere postigli dva pogotka. Sada se isto očekuje i u Ligi prvaka u kojoj će debitirati protiv PSG-a ovog tjedna. Zadnje utakmice u tom natjecanju odigrao je još u Schalkeu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider