Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za "sitan" novac

Tudor od Bilića doveo pojačanje pa uvjerljivo krenuo u prvenstvo

Nakon šokantnog ispadanja iz Europe od Galate se očekuje borba za trofeje na domaćem frontu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski nogometni velikan Galatasaray, kojega vodi hrvatski trener Igor Tudor, u susretu prvog kola novoga prvenstva u ponedjeljak na svom terenu svladao Kayserispor sa 4:1 (3:1).

Galatasaray je poveo golom Cigercija (16), na 1:1 poravnao je Gulen (29), a susret je praktički odlučen u razdoblju od 35. do 37. minute kada su Belhanda (35) i Gomis (37) postigli dva gola za 3:1.

Konačni rezultat postavio je u 87. minuti svojim drugim golom Bafetimbi Gomis, nekadašnji francuski reprezentativac na čijem je dolasku inzistirao Tudor i za kojeg je Galatasaray platio Swanseaju dva i pol milijuna eura odštete. Gomis je prošlu sezonu proveo na posudbi u Marseilleu za kojeg je zabio 21 gol i upisao četiri asistencije. Po isteku ugovora vratio se u Swansea, ali u tom klubu na njega više nisu računali pa se pojavio Galatasaray i za relativno maleni novac ga doveo u Istanbul.

Nije Gomis jedini igrač koji je u ovom prijelaznom roku stigao iz Premierlige u Galatasaray. Prije njega za odštetu od 5.25 milijuna eura doveden je brazilski veznjak Fernando iz Manchester Cityja, a uoči utakmice za Galatu je potpisao i Sofiane Feghouli.

Ovog 27-godišnjeg Alžirca je Slaven Bilić prošlog ljeta doveo u West Ham bez odštete, kao slobodnog igrača nakon što mu je istekao ugovor s Valencijom, ali se nije najbolje snašao u redovima Čekićara.

Bilić ga više nije vidio u početnom sastavu i prihvatio je ponudu Galatasarayja od 4.25 milijuna eura, a Feghouli je potpisao petogodišnji ugovor s turskim velikanom.

Rezultati prvog kola:

Galatasaray - Kayserispor 4:1
Bešiktaš - Antalyaspor 2:0
Yeni Malatyaspor - Osmanlispor 3:1
Trabzonspor - Konyaspor 2:1
Akhisar Belediyespor - Sivasspor 1:0
Alanyaspor - Kasimpasa 1:3
Genclerbirligi - Karabukspor 1:1
Goztepe - Fenerbahče 2-2
Istanbul Basaksehir - Bursaspor 1:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider