Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi spektakl na Poljudu

Tudor: Jedva čekam derbi s Dinamom; Mamić: Mi uvijek idemo na pobjedu!

Nakon što su izborili plasman u Europsku ligu, nogometaše Dinama u nedjelju očekuje gostovanje na Poljudu i veliki derbi protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Modri' nakon šest kola vode na ljestvici Prve HNL sa 16 bodova, šest više od Hajduka na trećoj poziciji. Trener aktualnog hrvatskog prvaka Zoran Mamić najavio je kako će njegova momčad i u Splitu ići na pobjedu.

"Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati, kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Mi smo Dinamo i uvijek idemo po pobjedu," kazao je Mamić.

Strateg Dinama smatra kako njegovu momčad, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, očekuje po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa.

"Veselimo se punom stadionu i momčad jedva čeka početak utakmice. Atmosfera u momčadi je fantastična," dodao je Mamić kazavši kako je upitan nastup Ademija i Machada.

Bit će to Dinamu zadnji susret prije reprezentativne stanke.

"Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Riječi "umor" i "derbi" ne idu u istu rečenicu jer će svaki igrač koji dobije priliku igrati naći u sebi dodatnu snagu i dati sve od sebe," naglasio je Mamić prokomentiravši i snagu Hajduka.

"Radi se o dobroj i agresivnoj momčadi koja upravo kroz pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata, posebno kod kuće. Dobri su, ali vjerujem u svoju momčad," zaključio je Mamić.

Trener Hajduka Igor Tudor poručio je kako će njegova momčad biti spremna za sutrašnji derbi protiv Dinama dodavši kako s nestrpljenjem očekuje taj susret.

"S nestrpljenjem očekujem sutrašnji derbi protiv Dinama kao i svi igrači Hajduka. Svi se veselimo tom susretu, jer derbi je uvijek poseban motiv", rekao je Tudor na današnjoj konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima dobri nastupi Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv ukrajinskog Dnjipra daju, kako se izrazio, snagu, poticaj i poguranac u samopouzdanju da njegova momčad može ponoviti jednu dobru utakmicu protiv opet jednog jakog protivnika kao što je Dinamo.

Istaknuo je kako Dinamo ima veliku individualnu kvalitetu na svim pozicijama i većinom su to stranci, što po Tudoru, može donijeti i 'nekakve probleme', ali ima u momčadi i domaćih igrača i Dinamo uvijek igra dobar nogomet.

"Dinamo igra tehnički superioran nogomet i imaju samopouzdanje nakon ulaska u Europsku ligu, međutim mi ćemo biti spremni", poručio je Tudor.

Na upit je li Dinamo bolji od Dnjipra, koji je eliminirao Hajduk iz Europske lige, Tudor je odgovorio da će se 'suzdržati od komentara'.

Osvrnuvši se na uzvratnu utakmicu zadnje runde kvalifikacija za Europsku ligu protiv Dnjipra, koja je na Poljudu završila rezultatom 0:0, Tudor je rekao kako nije lako prebroditi taj rezultat, jer je Hajduku bila dovoljna pobjeda od 1-0 za plasman u EL.

"Imali smo veliku volju, pokazali smo dobar nogomet i do zadnje minute bili smo u igri za plasman u Europsku ligu," kazao je Tudor dodavši:

"Međutim u svijetu sporta to je tako i sada se treba okrenuti na domaće prvenstvo".

Utakmica Hajduk - Dinamo igra se 31. kolovoza na Poljudu s početkom u 19.00 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider