Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveća želja u 2015.

'Trio fantastikus' zabio kao Barcelona i Bayern: Nova opsesija 'kraljeva'!

Real Madrid ulazi u novu godinu sa željom da dohvati sve moguće trofeje, ali glavni cilj je obrana titule Lige prvaka, što još nikome nije uspjelo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid u svojim trofejnim vitrinama ima rekordnih deset pokala prvaka Europe, prvi iza njega je Milan s tri naslova manje. Real je prvi obranio titulu prvaka Europe, rekordnih je pet puta zaredom osvajao istu titulu, a „kraljevima“ je novi veliki cilj u 2015. osvojiti jedanaestu „kantu“ i postati prvi klub koji je obranio titulu prvaka Europe otkada se najelitnije klupsko natjecanje igra u formatu Lige prvaka. "La decima" je bila Realova opsesija 12 godina,

Tim dostignućem Real bi potvrdio i zacementirao status najvećeg kluba svih vremena, a zna se da već službeno nosi titulu najboljeg kluba 20. stoljeća. Tek što je jedna opsesija zaključena (la decima), rodila se nova – obrana Lige prvaka. Realu je za ispunjenje prve trebalo 12 godina, vidjet ćemo hoće li drugu riješiti već u prvoj pokušaju. Teško je reći, ali svi preduvjeti postoje.

Real je više nego uspješno zaključio proteklu godinu u kojoj je osvojio četiri trofeja, a sudeći prema trenutačnoj formi 2015. mogla bi biti još uspješnija. „Kraljevi“ su trijumfalno zaključili jesenski dio sezone s rekordne 22 pobjede zaredom u natjecateljskim utakmicama. Real je prvi na ljestvici u španjolskom prvenstvu i suvereno se plasirao u drugi krug Lige prvaka sa stopostotnim učinkom: šest utakmica, šest pobjeda s golom-razlikom 16:2. U Ligi prvaka gol-razliku +14 ima još samo Chelsea.

Momčad Carla Ancelottija najefikasnija je u konkurenciji klubova u pet najjačih liga Europe. Real ima prosjek od 3.6 golova po utakmici, što je značajno više od sljedeće najbliže momčadi u „ligama petice“ Barcelone koja ima prosjek od 2.56 golova. Slijede Bayern s 2.4, Chelsea s 2.24 i Juventus s 2.13 golova po utakmici.
Najveća zvijezda Reala i glavni kandidat za Zlatnu loptu Cristiano Ronaldo prvi je strijelac Europe s 25 golova u samo 15 ligaških utakmica. Real je u prvenstvu ove sezone postigao ukupno 55 golova, a Ronaldo je, dakle, zabio 45,45 posto svih njegovih golova.

Ronaldo je prvi u poretku za Zlatnu kopačku sa 50 bodova, dok je Lionel Messi drugi s 15 golova, odnosno čak 20 bodova manje.
Real ima i najbolji napad u Europi. „BBC trio“ – Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema - zabio je u domaćem prvenstvu ukupno 40 golova. Samo dvije momčadi u „ligama petice“ postigle su više golova od Realova napadačkog trozupca – Bayern i Barcelona – i to obje samo jedan gol više.

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi ova godina mogla biti upisana zlatnim slovima u ionako prebogatoj Realovoj povijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider