Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popis je dugačak

Mnogi strahovi su se obistinili: Najgore su prošli City, Real i PSG

Klupski treneri uvijek sa zabrinutošću dopuštaju svojim najboljim igračima da odu na reprezentativne akcije te s nestrpljenjem iščekuju u kakvom će im se stanju vratiti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, ovo reprezentativno okupljanje za neke je obistinilo najveće strahove. Pritom je najviše pogođen viceprvak Engleske Manchester City, a razloga za brigu ima i Real Madrid, dok je najviše sreće imao Manchester United. Većina tih igrača vjerojatno će pauzirati nekoliko tjedana pa će treneri morati potražiti alternativna rješenja, jer nova klupska iskušenja već su pred vratima.

Sergio Agüero – Manchester City i Argentina

Najveći mogući udarac za Pellegrinija. Tek što je zabio pet pogodaka u utakmici protiv Newcastlea, sjajni Argentinac ozlijedio se u prvom poluvremenu protiv Ekvadora. Ozljeda prepona je bila toliko bolna da je morao biti iznesen na nosilima. Prema zadnjim prognozama, Agüero će izbivati s terena mjesec dana i tako propustiti veliki manchesterski derbi.

Tim Krul – Newcastle i Nizozemska

Nizozemski vratar pretrpio je najtežu ozljedu od svih igrača u ovim kvalifikacijskim utakmicama. Krul je protiv Kazahstana pretrpio ozljedu križnih ligamenata i propustit će ostatak sezone. Strašna je to vijest za Newcastle i Stevea McClarena.

David Silva – Manchester City i Španjolska

Još jedan ključan čovjek Cityja. Silva se ozlijedio u ranoj fazi utakmice s Luxemburgom nakon starta Larsa Gersona na njegov gležanj. Prognoze su da bi mogao izbivati s travnjaka tri tjedna te također neće biti spreman za derbi s Unitedom. Pellegrini je i ovaj put mogao samo bespomoćno gledati.

Wayne Rooney – Manchester United i Engleska

Napadač ManUtd-a propustio je obje utakmice za Englesku. Čak nije ni bio s reprezentacijom, ali srećom po Van Gaala mogao bi biti spreman za vikend i važnu utakmicu protiv Evertona.

''S ove točke gledišta, i Unitedovog, odmor će mu dobro doći. U potpunosti očekujem da bude spreman za vikend'', nedavno je izjavio engleski izbornik Hodgson.

Bastian Schweinsteiger – Manchester United i Njemačka

Iskusni veznjak njemačke reprezentacije ozlijedio je bedreni mišić na zagrijavanju uoči utakmice s Irskom. Njemačka je na kraju izgubila 1-0, a Schweinsteiger je dobio par dana odmora. Navodno bi mogao biti spreman za Everton poput Rooneyja. Dobre su to vijesti za Van Gaala.

Branislav Ivanović – Chelsea i Srbija

Srpski reprezentativac šepajući je napustio teren nakon pobjede u Albaniji zbog problema s preponama. Chelsea neće moći računati na njega nadolazeći vikend. Zadnje informacije govore da će biti odsutan tri tjedna, a s obzirom na lošu formu, mogao bi izgubiti mjesto u udarnih 11. Mourinho bi na njegovo mjesto mogao instalirati Azpilicuetu, a Babu Rahmana staviti na lijevu stranu.

Aleksandar Kolarov – Manchester City i Srbija

Nakon što je već saznao za ozljede Agüera i Silve, argentinski stručnjak na klupi Cityja morao je prihvatiti još jednu lošu vijest. Na utakmici s Portugalom ozlijedio mu se ove godine najkonstantniji branič Aleksandar Kolarov, koji je također osjetio probleme s preponama. Pellegrini još uvijek čeka potvrdu o njegovom stanju i nije sigurno da će biti na raspolaganju ovog vikenda.

Luka Modrić – Real Madrid i Hrvatska

Najveća briga Reala. U Madridu su vjerojatno problijedjeli kad su čuli, no srećom po Beniteza i navijače 'kraljevskog kluba', Modrić ne bi trebao pauzirati duže od tjedan dana. Štoviše, očekuje se da se oporavi do utakmice s PSG-om u Ligi prvaka. Modrić je izašao na poluvremenu utakmice s Bugarskom te nije konkurirao za sastav protiv Malte.

Karim Benzema – Real Madrid i Francuska

Real je definitivno u kriznoj situaciji s ozljedama. Osim što je od prije bez Sergija Ramosa, Pepea, Jamesa Rodrigueza i Danija Carvajala, nakratko je ostao bez Modrića i na tri tjedna bez prvog napadača Karima Benzeme. Težak je to udarac za Real, k tome je Benzema trenutačno prvi strijelac Primere sa šest pogodaka iz isto toliko utakmica.

Francuski napadač ozlijedio je bedreni mišić tijekom dvoboja s Armenijom te je morao propustiti prijateljsku utakmice s Danskom. Poznato je da Benitez nema adekvatnu zamjenu za njega, pa je za očekivati da će u napadu zaigrati Cristiano Ronaldo ili Jese.

Marco Verratti – PSG i Italija

Veznjak PSG-a izostavljen je iz utakmice s Norveškom jer Conte nije htio previše riskirati. Verratti je pretrpio jedan težak udarac na utakmici s Azerbajdžanom i tek treba vidjeti hoće li i koliko vremena izbivati s travnjaka. Ali kako je Norvešku odsjedio samo zato što nije bila odlučujuća utakmica, za pretpostaviti je da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

David Luiz – PSG i Brazil

Jedan od onih koji je imao manje sreće je David Luiz. Brazilski branič ozlijedio je koljeno na utakmici s Čileom i neće ga biti oko mjesec dana, što znači da će propustiti obje utakmice s Realom u Ligi prvaka. Novi su to problemi za Laurenta Blanca, koji je ostao i bez prvog vratara Kevina Trappa koji je ozlijedio mišić desne noge za vrijeme treninga prošli četvrtak. 26-godišnjem golmanu prognoziraju čak šest tjedana pauze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider