Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Motivacija igračima

Trebate dokaz da Hajduk ide u pravom smjeru? Evo ga

Hajduk sve krupnijim koracima grabi prema potpunom financijskom ozdravljenju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put nakon nekoliko godina Hajduk je uhvatio ritam redovite isplate nogometašima. U petak je igračima isplaćena plaća za rujan (za listopad će to uslijediti u danima koji dolaze) tako da trenutno Bijeli svojim prvotimcima ne duguju nijednu plaću.

Veliki je to uspjeh sadašnjih čelnika kluba u situaciji ako se zna u kakvom su financijskom stanju zatekli klub.

Narodni klub ide dalje

U trenutku kad je većinski vlasnik Grad Split prepustio članovima kluba biraju Nadzorni odbor (koji potom bira predsjednika) dug se mjerio u desecima milijuna kuna. Međutim, racionalizacijom poslovanja u svakom segmentu te velikom marketinškom ekspanzijom u posljednje vrijeme Hajduk je uspio doći do redovitog isplaćivanja plaća premda ovog ljeta nije uspio ostvariti željeni iznos od prodaje igrača (prodan je tek Franko Andrijašević u Dinamo, za odštetu od 5.5 milijuna kuna).

Glavni prihod ostvaren je u tzv. operativnom poslovanju gdje je u prvih deset mjeseci 2014. godine ostvaren prihod od 35 milijuna kuna. Radi se mahom o projektima gdje je klupski marketing odigrao veliku ulogu i bez gotovo ikakvih ulaganja priskrbio superveliki novac za vrijeme u kojem živimo (novo klupsko pivo, japanke, naočale te brojni drugi suveniri).

Godinama je Hajduk bio vreća u koju su kad god bi se sjetili znali zagrabiti lokalni političari, klupski čelnici i raznorazni menadžeri koji su se motali oko Poljuda. Nakon što se politika maknula od kluba, nekadašnji rukovoditelji na putu u propast odstupili, a dobar dio menadžera i "menadžera" udaljen, navijači su dobili pravo glasa i poput brojnih klubova u Njemačkoj pravom glasa postali neizostavni dio upravljačkih struktura kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider