Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije novost, ali eto...

Tragikomične brojke: Ogromnu većinu Hrvata HNL uopće ne zanima

Utakmicom između Rijeke i Dinama na Rujevici kompletirano je 33. kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi kola na Rujevici između Rijeke i Dinama (0:0) zaključena je 33. prvenstvena runda koja je donijela poražavajuće brojke kad je u pitanju posjeta na stadionima.

Na pet utakmica ukupno se okupilo tek 14.047 gledatelja, što je prosječno 2.809 po utakmici.

Međutim, iznad te prosječne brojke bila su samo dva susreta, dok je na tri nadmetanja posjeta bila ispod svake razine.

Kolo je otvoreno u četvrtak utakmicom Inter Zaprešić - Rudeš koja je na tribine privukla samo 116 ljudi.

Dan kasnije, u petak, igrala su se dva dvoboja. U Velikoj Gorici, gdje je Gorica u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni u igri za plasman u Europu, u goste je stigla Istra 1961, a na tribinama se okupilo tek 954 gledatelja.

Druga utakmica koja se igrala u petak bila je ujedno i najgledanija u cijelom kolu. Riječ je o srazu Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu gdje je bilo 6.904 navijača.

Ogled Lokomotiva - Osijek na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu došlo je pogledati 530 gledatelja, dok se brojač na Rujevici (Rijeka - Dinamo) zaustavio na brojci 5.543.

Što reći u zaključku? Nije ovo prvi put da je posjeta u HNL-u mizerna, dapače, bilo je ovog proljeća i lošije ukupne posjete u jednom kolu od 14.047, ali ono što je definitivno zabrinjavajuće jest trend koji ukazuje na to da veliku većinu Hrvata ne interesira domaće nogometno prvenstvo.

Ili, možda je preciznije reći da ih zanima, ali ne do te mjere da bi to svoje zanimanje pretvorili u odlazak na stadion i tako uživo odgledali utakmicu svog kluba.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider