Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki povratak

Totti vodi Romu u novu eru: Predstavljen trener koji "nije mogao reći ne"

Nije dugo trajala potraga Rimljana za nasljednicima trenera i sportskog direktora...

Francesco Totti i Claudio Ranieri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poslije otkaza treneru Eusebiju Di Francescu i najavljenog odlaska sportskog direktora Monchija, koji vjerojatno ide u Arsenal, Roma nije dugo bila obezglavljena u sportskom smislu.

Ono o čemu se špekuliralo u proteklih dan-dva, od vijesti o otkazu Di Francescu, dobilo je i službenu potvrdu - novi trener Rome je Claudio Ranieri.

Ovaj rođeni Rimljanin potpisao je ugovor do kraja sezone, a na njegovom dolasku inzistirao je legendarni Francesco Totti, najveći igrač u povijesti Rome koji je trenutno direktor kluba.

Totti: Mjesto nam je u Ligi prvaka

"Ono što nam je trebalo jest sigurna opcija koja će nas dovesti do mjesta među četiri u Serie A i plasmana u Ligu prvaka. Mjesto nam je tamo, želimo tamo igrati sljedeće sezone. Ostalo je još 12 utakmica i moramo ostvariti što je moguće više pobjeda", izjavio je Totti koji postaje prvi klupski operativac i čovjek koji bi trebao povesti Romu u novu eru.

Iako je Roma objavila da će Monchija na mjestu sportskog direktora naslijediti Frederic Massara, u novom odnosu snaga u klubu najveće će ovlasti imati Totti.

Sam Ranieri je rekao:

"Oduševljen sam što se vraćam u svoj klub i svoj grad. Kad vas Roma zove, nemoguće je reći ne."

Vrlo zadovoljan ovakvim raspletom je i predsjednik Rome James Pallotta.

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu natrag u klub Claudiju Ranieriju. Naš jedini cilj do kraja sezone je osigurati što bolji plasman na ljestvici i osigurati kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Stoga nam je važno bilo dovesti trenera koji poznaje klub, razumije okruženje i može motivirati igrače. Claudio ispunjava sve te uvjete i voljan je preuzeti izazov", izjavio je predsjednik Rome.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider