Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobuna u Italiji

Totti optužio Juventus za namještanje: 'Godinama se događaju iste stvari'

Nakon pobjede Juventusa nad Romom pobunio se kapetan Rimljana Francesco Totti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je u nedjelju navečer pobijedio Romu 3:2 na svojoj Areni. Bio je to derbi dva najveća konkurenta za naslov i do jučer jedine dvije momčadi s maksimalnim učinkom. Po običaju, mnogi se repovi vuku s ove važne utakmice, a nakon susreta pobunio se legendarni kapetan Rome Francesco Totti.

VIDEO Kaos u Torinu: Juve pobijedio Romu, tri penala, dva crvena i golčina za špice!

''Stigli smo u Torino igrati, ali svi se vidjeli što se dogodilo. Godinama se događaju iste stvari. Ne znam jesu li nas večeras pobijedili suci, ali sigurno nije Juventus'', rigao je vatru 38-godišnja legenda talijanskog nogometa.

Sudac Rocchi dosudio je u prvih 45 čak tri penala, dva za Juventus i jedan za Romu baš nad Tottijem. Onaj drugi Juventusov svirao je u drugoj minuti nadoknade, a produžetak je trebao biti minutu. U Romi se žale jer tvrde kako drugi 11-erac kada je Pjanić srušio Pogbu nije bio u 16-ercu, baš kao ni prvi kada je rukom igrao Maicon.

''Da, naravno da smo ljutiti. No, velika smo momčad koja mora odmah dignuti glavu gore. Jako nam je bilo stalo do ove utakmice, ali očito da Juventus ima svoju privatnu ligu. Kako god bilo oni uvijek pobjede'', rekao je Totti za Sky Italiu još uvijek vruć nakon utakmice.

''Imamo li opet iste sumnje? Nisam ja jedini koji je to rekao. Kod Juventusa oko penala nikad nema sumnje, uvijek je penal. Moram se zaustaviti ili će me kazniti'', završio je Totti.

U jednom je Totti u pravu, sudac je obje tijesne situacije sudio u korist Juventusa, no nitko ne može sa sigurnošću reći kako su oba penala bila izvan kaznenog prostora jer, podsjećamo, da crta granice 16 metara znači da je to unutra. Sucu je bilo teško procijeniti je li to bilo unutra, naročito kod drugog penala kada je Pogba bi u zraku točno iznad linije kaznenog prostora.

Penali nisu bili nimalo skandalozni, ali u Italiji će se Juventusu očito to uvijek svirati.

Inače, već nakon prvog penala isključen je trener gostiju Rudy Garcia zbog sviranja violine. Ta se gesta označava kao 'mutna posla' i Rocchi ga je poslao na tribine. No, nakon utakmice Garcia je gospodski priznao kako je njegova momčad sama kriva za poraz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider