Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast!

Tottenham slavi, Huddersfield se spasio i izbio Chelseaju Ligu prvaka, City srušio rekorde

U engleskoj Premierligi odigrane su četiri zaostale utakmice nakon kojih je puno toga jasnije uoči posljednjeg kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je odigrao 1:1 s Huddersfieldom, Tottenham je pobijedio Newcastle s 1:0, a rezultatom 3:1 su domaće pobjede upisali Leicester protiv Arsenala i Manchester City protiv Brighton & Hove Albiona u zaostalim utakmicama Premierlige.

Nogometaši Manchester Cityja u svom su pretposljednjem nastupu ove sezone u Premierligi a 3-1 (2-1) na svom terenu svladali Brighton and Hove Albion i time postavili nove rekorde po broju pobjeda i postignutih pogodaka u Premier ligi.

Cityju je ovo bila 31. ovosezonska prvenstvena pobjeda čime su srušili godinu dana stari rekord Chelseaja koji je prošlu sezonu okončao s 30 pobjeda u premier ligi, dok su "građani" sada na brojci od 105 postignutih pogodaka u prvenstvu, dok je dosadašnji rekord također držao Chelsea koji je u sezoni 2009/10. postigao 103 gola.

Chelsea je propustio priliku bodovno se izjednačiti s Liverpoolom uoči posljednjeg kola. Nakon ovog remija, Liverpoolu je u završnih 90 minuta sezone, zbog bolje razlike, dovoljan i bod protiv Brightona na Anfieldu kako bi završio među prva četiri i osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

To je već napravio Tottenham s večerašnjim slavljem nad Newcastleom jer je Chelseaju pobjegao na nedostižna četiri boda.

Prava priča je Huddersfield koji je u opasnoj zoni dočekao sami finiš da bi onda uspio ostati neporažen i kod novog prvaka Cityja i kod Chelseaja osiguravši ostanak prije posljednjeg kola.

VIDEO ----> Chelsea - Huddersfield 1:1

VIDEO ----> Tottenham - Newcastle 1:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider