Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odšteta će biti paprena

Mourinho i Guardiola ulaze u novi "rat": Na meti je nova francuska zvijezda

Kako se bliži početak zimskog prijelaznog roka, tako je sve više špekulacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego li se u drugom dijelu sezone u Premierligi dogodi novi njihov međusobni obračun, Jose Mourinho i Pep Guardiola u zimskom prijelaznom roku bi mogli ući u bitku za dovođenje mladića koji puno obećava.

Dayot Upamecano, francuski U-21 reprezentativac i stoper RB Leipziga na meti je Tottenhama i Manchester Cityja koji ga žele već ove zime dovesti u svoje redove.

Upamecano ima 21 godinu i po vokaciji je stoper, a makar može odigrati i na mjestu defenzivnog veznog, ipak uglavnom igra i svoje najbolje partije pruža u srcu obrane.

Vrhunski posao RB Leipziga

Prije dvije godine RB Leipzig ga je doveo iz svog bliskog kluba Red Bull Salzburga u koji je prethodno stigao iz juniorske momčadi francuskog Valenciennesa. RB Leipzig je Austrijancima platio odštetu od 10 milijuna eura, a današnja tržišna vrijednost Upamecana, prema Transfermarktu, iznosi astronomskih 50 milijuna eura.

Tottenham je spreman platiti taj iznos, ali planove bi im mogao pokvariti Guardiola koji muku muči s ozljedama u obrambenoj liniji i neće štedjeti novca za pravo pojačanje.

Ugovor kojeg Upamecano ima s RB Leipzigom vrijedi do 30. lipnja 2021., a budući da vlada neizvjesnost glede potpisa novog, za očekivati je da će se transfer dogoditi vrlo skoro, možda već u siječnju.

Osim Tottenhama i Manchester Cityja, Upamecana želi dovesti i Arsenal čiji je novi trener Mikel Arteta već najavio kako mora pod hitno pojačati obranu i početi slagati novu momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider