Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigli s porukom

Torcida bojkotirala Jadranski derbi: "Ponašaju se kao da smo stoka!"

Hajdukova navijačka skupina nije prisustvovala okršaju svog kluba s Rijekom na Rujevici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Torcida je odlučila bojkotirati Jadranski derbi Rijeka - Hajduk na Rujevici. U Rijeku su stigla osmorica navijača Hajduka i u ime cijele navijačke skupine poručili:

"Ovo nije zbog tebe, ti nikad nisi sam. Ovo je zbog njih, ovo je zbog nas."

Razlog za ovakav potez je nezadovoljstvo brojem ulaznica koje im je osigurala Rijeka.

Prema pravilniku UEFA-e i HNS-a, gostujući navijači imaju pravo na pet posto kapaciteta stadiona što u slučaju Rujevice iznosi oko 300 ulaznica.

Na gostujućoj tribini na Rujevici može stati i više od te brojke, ali Riječani ne žele dati više od spomenutih 300-tinjak ulaznica.

"Ponašaju se prema nama kao prema stoci i onda se čude našim reakcijama prema njima na Poljudu. Nogometni klub Rijeka može nastaviti ignorirati ovaj problem koji ima s gostujućom tribinom, ali onda i navijači Hajduka mogu birati umjesto dolaska na Rujevicu utakmicu mogu gledati negdje u Rijeci. Nama nije problem idući put doći s par tisuća navijača na Korzo, a što će se onda dogoditi - to nije naša odgovornost", izjavio je glasnogovornik Torcide Damir Gruić za Dalmatinski portal.

Podsjećamo, na prvoj ovosezonskoj utakmici između Hajduka i Rijeke odigranoj na Rujevici Torcida je došla u zatvorskim "odijelima", upozoravajući na sigurnosni rizik kojeg takva tribina, zatvorena ogradom sa svih strana, nosi sa sobom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider