Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odradili prvi trening

VIDEO Tomečak nasljeđuje Srnu: 'Kapetan je automobil koji...'

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u sklopu priprema za dvije zahtjevne utakmice u kvalifikacijama za Euro 2016.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u sklopu priprema za dvije zahtjevne utakmice u kvalifikacijama za Euro 2016. Vatreni su večeras vježbali na Hitrec-Kacianu pod rasvjetom, a trening je bio otvoren za javnost. Andrej Kramarić bio je pošteđen zbog manjih problema s mišićima, a Ivica Olić i Ivan Perišić sutra se priključuju reprezentaciji, jer su danas morali ostati na treningu u Wolfsburgu.

Kramarić poslao poruku izborniku: Neka Kovač odluči!

Izbornik Niko Kovač radio je s 21 igračem: Subašić, L. Kalinić, Vargić, Ćorluka, Lovren, Vida, Tomečak, Lešković, Srna, H. Milić, Strinić, Modrić, Rakitić, Brozović, Kovačić, Halilović, Pranjić, Antolić, Mandžukić, Jelavić, Čop.

Izbornik Kovač objasnio je danas na press-konferenciji zašto je popis kandidata objavio putem web stranice, rekao što misli o dežurnim kritičarima, te objavio planove za veliki ispit protiv Bugarske. Kovač tvrdi da je spreman za utakmicu s 46. momčadi svijeta. Kaže da Bugari imaju novu momčad koja ima glavu i rep.

"Ne bih sad rekao da imaju igrače poput naših igrača koje igraju u velikim klubovima, ali svaki pojedinac ima toliko kvalitete i vidi se da je to jedna zajednica koja funkcionira prema naprijed i prema nazad isto dobro."

Takvu uigranost, kritičari tvrde, njegova Hrvatska još nema.
"Ja ne bježim od toga, a što se tiče kritika: kad sam bio igrač, bilo je kritika, sad kad sam izbornik ima toga više, ali nema problema."
Izbornik se složio da prvo poluvrijeme protiv Malte nije bilo dobro. I upro prstom u neke igrače koji nisu zadovoljili.

"Ne bih sad želio ulaziti u to tko je radio što smo mi htjeli, a tko nije. Ako to neki igrači ne odrade, onda to je sasvim normalno da mi moramo reagirati, a mi smo to, hvala Bogu, dosta dobro napravili."

Igrači su pristizali tijekom prijepodneva, a kapetan Srna dobio je „insajderske“ informacije o Bugarskoj.

"Idemo na jedno teško gostovanje. Baš su Ukrajinci igrali prijateljsku s njima prije ne znam koliko, kažu da su jako brza, čvrsta i dobra ekipa. Ako izvučeno iz ove dvije utakmice dvije pobjede, onda smo napravili ogroman korak prema Francuskoj."

A pristigli su i novi igrači. Ivan Tomečak mogao bi u budućnosti zamijeniti baš kapetana Srnu.
"Kapetan Srna je kapetan Srna. Trenutno je još uvijek jedan od najboljih i bez obzira na 'kilometražu' je 'automobil' koji dobro ide."

Njegov kolega iz napada Rijeke, Andrej Kramarić, već je na pragu udarne postave, što je i izbornik potvrdio.
"Ja ću dat sve od sebe pa što bude. Bitno da Hrvatska igra dobro, da Hrvatska pobijedi, a sad tko će igrati, to je više manje i tako nebitno", zaključio je Kramarić.

Vatreni su odmah i odradili prvi trening, a do leta u Sofiju u srijedu, imat će još samo dva. Malo mogućnosti za značajno uigravanje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider